Kristels utepils tar av på nett:

– Det er i det minste ingen fare for at ølen blir varm

Etter å ha sett bilder av søringer som drakk utepils i sol og varme, bestemte Kristel Dyrø (43) seg for at også hun ville skåle utendørs denne uken.

– Det har alltid blitt harselert litt med oss nordlendinger, men vi er tøffe når det kommer til stykket, sier Kristel Dyrø (43) til TV 2, etter at hun nøt en tilsynelatende kald øl i snøføyka i Sortland i Vesterålen denne uken.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte saken.

Etter å ha sett en nyhetssending fra Oslo, der alkoholservering åpnet igjen under strålende værforhold onsdag denne uken, fikk Dyrø idéen til videoen.

Dagen etter filmet datteren Matilde (12) henne mens hun tok seg en utepils på altanen – i lavende snøvær.

Lang vinter

Videoen av Dyrøs utepils har fått mye oppmerksomhet, etter at hun delte den på Facebook torsdag formiddag.

– Det er mange som har kommentert at det i det minste ikke er noen fare for at ølen blir varm, sier hun.

Kristel Dyrø (43) fra Sortland tar uværet med et smil.
Kristel Dyrø (43) fra Sortland tar uværet med et smil. Foto: Privat

For mens sørlendingene den siste tiden har blitt velsignet med generelt godt vær, er det ikke tilfellet for nordlendingene.

– Det har vært en ekstremt lang vinter med mye uvær. Det har vært en mørk tid, sier hun.

– I tillegg kom koronaen og satte hele verden ut av spill. Det har vært tøft for mange og da tenkte jeg vi må holde humøret litt oppe, legger hun til.

Meldt snø – igjen

Og mer skal det bli, for det ser ikke ut til at verken vår eller sommer kommer til å gjøre sitt inntog i nordlige deler av landet med det første.

I tillegg til lavtrykksaktivitet som ligger nord og vest for de nordligere delene av landet, vil det komme et lavtrykk fra sør. Dermed vil de få perioder med snø og sluddbyger søndag.

– Det er lavtrykksaktivitet nord og vest for dem, og det kommer i tillegg et lavtrykk fra sør. Så det blir perioder med snø og sluddbyger der, sier Storm-meteorolog Cecilie Villanger.

– Det kommer en ny runde på mandag med et kraftig nedbørsområde over store deler av Troms, Finnmark og Nordland, sier meteorologen.

Snø i Sør-Norge

Også på Østlandet er det meldt hvitt nedbør. Meteorologene melder at det kan komme to til seks cm med snø på Østlandet, i Telemark og i indre og høyereliggende strøk av Agder fra natt til søndag til søndag formiddag.

– Det blir overgang til et mer nordlig vindfelt i løpet av natten, med veldig kald luft som kommer nedover hele landet. Det er en front som ligger over Sør-Norge og beveger seg østover i løpet av natten, så den vil gi nedbør i stort sett hele Sør-Norge, sier Villanger.

Snøgrensa vil ligge på rundt 200 til 500 meter, men den vil trolig synke litt.

– Det kan nok bli snø i lavlandet flere plasser i Sør-Norge natt til søndag og i morgentimene søndag, sier meteorologen.

Villanger understreker at det ikke dreier seg om store mengder nedbør.

– Men det er jo godt ut på våren, så det er litt uvanlig. Men det er ikke noe som blir liggende i lang tid, og det vil klarne opp over store deler av søndagen, sier hun.

– Bare å stålsette seg

Kristel Dyrø forteller at hun ikke kan huske at det har vært jevnlig snøvær i landsdelen så lenge tidligere.

Og det ser altså dessverre ikke ut til å gi seg med det første.

– Det er bare å stålsette seg, konstaterer Dyrø.

Samtidig håper hun at det ikke er alt for lenge til det er mulig å ta en utepils uten snøføyke og kalde temperaturer også i nord.

– Hvem vet når moder jord gir oss litt fint vær igjen, men så snart som mulig hadde det vært fint å kunne skåle med et glass i solveggen, sier hun.