Toppscoreren med baby-feiring

Klæmint Olsen fornektet seg ikke. Storscoreren satte sesongens første mål mot tannløse TB. I toppoppgjøret senere på kvelden bidro en tidligere Kristiansund-spiller til B36-seier.

NSI-TB 3-1

NSI Runavik tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot øy-laget TB lørdag ettermiddag.

Den legendariske målscoreren Klæmint Olsen (29) noterte seg for sesongens første scoring. Etterpå feiret han med å ta ballen under drakten. Olsen skal snart bli far for andre gang.

KBK-vrakgods scoret i toppkampen

En av sesongens godbiter på Færøyene ble spilt allerede i første serierunde: KÍ mot B36 – lagene som endte som henholdsvis nummer én og to forrige sesong.

Det endte med 2-0-seier til B36. Innbytter Sebastian Pingel nikket inn ledermålet fra kloss hold knapt ti minutter før full tid. Deretter var det duket for Meinhard Egilsson Olsen, som forlot Kristiansund etter at kontrakten hans gikk ut ved årsskiftet.

På overtid plukket midtbanespilleren opp en ball 30 meter fra mål, etter at keeper hadde vært på bærtur og tapt en duell. Olsen takket for gavepakken ved å bredside ballen i mål. Dermed endte det 2-0 til B36.

Ole Erik Midtskogen, ligaens eneste norske innslag, fikk debuten sin på topp for KÍ. Den tidligere HamKam-spissen fikk det imidlertid tøft mot et kompakt B36-forsvar.

Drømmestart

Tilbake til NSÍ mot TB:

Allerede etter sju minutter lå den første ballen i nettet. Aron Knudsen traff ballen klokkerent da han fikk muligheten på volley.

23 minutter ut i oppgjøret dukket Olsen opp.

– Så er storscoreren på blokka! Her skal unger feires, utbrøt kommentator Peder Mørtvedt.

NSI var nærmere både 3-0 og 4-0 enn TB var scoring før pause. Kraftig motvind gjorde det svært vanskelig for bortelaget. At presisjonen var fraværende hjalp heller ikke på.

– NSI Runavik var mye bedre enn TB. TB spiller en fotball de ikke mestrer. De prøver å trille seg ut bakfra med fotballspillere som ikke ser veldig bra ut teknisk, var Simen Stamsø-Møllers nådeløse dom.

Spesielt hardhausen Poul Ingason leverte en svak omgang.

– Det eneste de oppnår er trøbbel. Poul Ingason er en kriger og kulthelt, men i denne omgangen har han vært alt annet enn god. Han har vært en av dem som har slitt aller, aller mest, konkluderte Jesper Mathisen.

TBs trener var en skuffet mann etter kampen.

– Resultatet er noe dritt, for vi var godt forberedt. Alle de tre målene er store gaver fra oss. Det var mer i kampen, for jeg syns vi matcher dem fysisk, taktisk og spillemessig. Men de har to veldig gode angripere som straffer oss hardt, sier TB-trener Michael Lundsgaard Winther til færøyske FM1.

Ble tatt av banen

I annen omgang hevet TB seg noe, men slet med å produsere store sjanser. Olsen burde blitt tomålsscorer da han fikk muligheten fra fire meter like etter pause, men fikk ikke stokket beina. Samme mann fikk et slag i ansiktet drøyt tjue minutter før slutt, noe som gjorde at han fikk medisinsk tilsyn. Det endte med at Olsen gikk av banen.

– Det blir litt kaos når Klæmint skal ut, for vi mister en leder og mister kontrollen. Men stort sett er jeg meget, meget fornøyd med tre poeng etter en rar pre-season, sier NSI-trener Glenn Ståhl til FM 1.

Etter kampen viste Klæmint Olsen frem skaden. FOTO: Privat.
Etter kampen viste Klæmint Olsen frem skaden. FOTO: Privat.

TB satte inn en liten sluttspurt. Kaptein Dánjal Godtfred kom nærmest med et tverrliggerskudd.

I stedet var det hjemmelaget som la på til 3-0 ved Betuel Hansen, mannen som overtok kapteinsbindet fra Olsen.

På overtid satte gjestene inn et trøstemål ved Godtfred.