DØD: Little Richard ble 87 år.
DØD: Little Richard ble 87 år. Foto: AP/NTB scanpix

Little Richard (87) er død

Legenden Richard Wayne Penniman døde lørdag.

Richard Wayne Penniman, bedre kjent som Litte Richard, døde lørdag, 87 år gammel, opplyser sønnen Danny Penniman til Rolling Stone.

Dødsårsaken er ennå ikke gjort kjent.

Little Richard regnes som en av rockens gudfedre. Pianisten og sangerens mest kjente låter er blant andre «Tutti Frutti», «Good Golly Miss Molly» og «Long Tall Sally».

Artisten som solgte 18 millioner plater på 1950-tallet, ble regnet som en av rockens største stilskapere og en energisk utøver og showman på scenen.

Oppdaget som 14-åring

Han var en eminent pianist, sanger og låtskriver som hadde stor innflytelse på rockemusikken gjennom syv tiår.

Han ble født i Macon, Georgia, og singledebuterte i 1952. Frem til det siste albumet i 1992 ga han ut en rekke album med vekslende kvalitet, ifølge Store norske leksikon.

Da han var 14 år gammel, ble han oppdaget av gospelmusikeren Sister Rosetta Tharpe, som lot ham være med på sine opptredener.

Hans siste store hit var «Good Golly Miss Molly». Etter det kom han aldri på topp-ti-listen i USA. Men var til stor inspirasjon for en rekke artister i mange år etterpå.

Flere av hans låter ble spilt av blant andre The Beatles, og Elton John sa til Rolling Stone i 1973 at Little Richard var en av hans store forbilder.

Little Richard fortsatte å turnere i flere tiår etterpå, men la musikken på hylla i 2013. (TV 2/NTB)