SUPPORTERTREFF: Caroline Graham Hansen møtte unge og lovende spillere fra Øvrevoll Hosle Idrettslag etter kampen mot Sporting Huelva før koronaviruset stanset fotballen
SUPPORTERTREFF: Caroline Graham Hansen møtte unge og lovende spillere fra Øvrevoll Hosle Idrettslag etter kampen mot Sporting Huelva før koronaviruset stanset fotballen Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Graham Hansen seriemester – blir dempet feiring

Styret i Spanias fotballforbund har besluttet at kvinnenes serie ikke skal spilles ferdig.

Caroline Graham Hansen og hennes Barcelona er utropt til seriemester.

Når TV 2 snakker med den dribleglade kantspilleren fredag kveld, skal hun straks feire ligatittelen over Skype med lagvenninnene.

– Om det blir fest, vet jeg ikke. Men vi får se ansiktene til hverandre, og det er hyggelig, sier Graham Hansen, som ellers har måttet ta til takke med å feire med god mat.

– Det blir ikke så mye nå i disse tider, så det ble feiringen for min del.

– Lettelse

Vedtaket på fredagens styremøte var ventet etter at kvinnekomiteen leverte sin innstilling tidligere i uka. På grunn av viruspandemien er det ikke spilt kamper i kvinnenes La Liga siden 1. mars.

Barcelona toppet tabellen ni poeng foran fjorårsmester Atlético Madrid da sesongen ble avbrutt, etter 19 seirer og to uavgjorte på sine 21 kamper.

Graham Hansen forteller at de fikk beskjeden for to dager siden, men måtte vente på offentliggjøringen.

– Alle som driver med idrett vil helst feire i en sportslig situasjon, men det er uansett deilig å vinne. Det var en situasjon før det var sikret på poeng, men vi var relativt sikre på at vi skulle ta det, forklarer Graham Hansen.

– Sånn sett er det litt lettelse å få en avklaring på det. Man venter på om det skal bli noe mer, muligheten for å vinne tittelen og om de bare skulle sette strek for en sesong. Det er en fin dag sånn sett, og en lettelse, fortsetter 25-åringen.

Samtidig som kvinnenes sesong avsluttes, jobbes det på spreng med å fullføre herrenes sesong. Graham Hansen skulle aller helst spilt ferdig selv.

– Det er jo selvfølgelig litt kjipt, men man må ha tiltro til den beslutningen som er tatt med tanke på helse og smittefare. I vår liga er ikke alle lagene profesjonelle på fulltid, og alle har ikke de samme ressursene. Vi måtte på en måte overholdt smittevernreglene. Og det er det ikke alle lag som kan, selv om vi kunne ha gjort det, påpeker hun.

Den norske landslagsspilleren har vært en svært viktig spiller i Barcelona-laget, tross en skadeperiode rundt nyttår.

Ingen rykker ned

Barcelona er seriemester for femte gang, men for første gang på fem år. Atlético Madrid vant de tre foregående sesongene. Barcelona og Atlético Madrid, som møtes i kvartfinale dersom denne sesongens mesterliga spilles ferdig, er begge klare for neste sesongs mesterliga.

Copa de la Reina, den spanske cupen, skal spilles ferdig neste sesong. Barcelona møter Sevilla i den ene semifinalen, mens Logroño og Athletic Bilbao møtes i den andre.

Det blir ikke nedrykk i kvinnenes La Liga denne sesongen, mens de to beste i 2. divisjon rykker opp. Serien utvides til 18 lag i en sesong, men neste sesong skal serien reduseres til 16 lag igjen.

Ingrid Moe Wold spilte for Madrid CFF de to siste månedene før sesongen ble avbrutt og hjalp laget til 13.-plass.

(©NTB)