Kuppet skjermen og viste grove overgrepsbilder i møte

Norges Cykleforbund kommer til å anmelde hendelsen.

Da Norges Cykleforbund (NCF) holdt et digitalt møte på kommunikasjonsplattformen Zoom fredag, ble det plutselig uhyggelig.

Generalsekretær i Cykleforbundet, Eystein Thue Stokstad, sier at et sikkerhetshull i Zoom gjorde at skjermen ble kuppet og det ble delt grove overgrepsbilder i møtet.

– Det er selvfølgelig helt krise. Det er en ting som var utenfor vår kontroll, sier Eystein Thue Stokstad til TV 2.

Cykleforbundet var raskt ute på Facebook og beklaget hendelsen. Stokstad sier at delingen kom fra eksternt hold og at de var et tilfeldig offer.

– Plutselig var det en delt skjerm som kom opp uten at vi kunne kontrollere det. Da var det bare å avslutte det. Møtet var i ferd med å bli avsluttet da det skjedde og vi hadde fått frem budskapet vårt, men det var en trist avslutning på møtet, forteller Stokstad.

Stokstad varsler at forbundet kommer til å anmelde hendelsen på mandag.

– Det er en rutine å anmelde når sånt skjer. Hundre klubber deltar i møtet, så vi er nødt til å ta tak i det, sier generalsekretæren.

BEKLAGER: I en Facebook-melding har Norges Cykleforbund beklaget. De kommer til å anmelde saken på mandag. Foto: Skjermdump
BEKLAGER: I en Facebook-melding har Norges Cykleforbund beklaget. De kommer til å anmelde saken på mandag. Foto: Skjermdump

En lignende hendelse skjedde ved en ungdomsskole i Tromsø nylig.

The Guardian har torsdag omtalt lignende saker i England.

En talsperson for Zoom kaller hendelsen «ødeleggende» og «rystende».

– Vi ser på denne spesifikke hendelsen for å sikre at de nødvendige tiltakene blir iverksatt. Zoom fordømmer sterkt slik oppførsel og oppdaterte nylig flere funksjoner for å hjelpe våre brukere med å beskytte møtene sine, sier talspersonen til den engelske avisen, og ber brukere av Zoom om å rapportere inn lignende hendelser.