Staysman røper vågal plan: – Det har klikket for meg

Senkveld (TV 2): Stian «Staysman» Thorbjørnsen (38) har funnet gleden i lange gåturer og har gått av seg ni kilo i løpet av korona-perioden. Nå har han satt seg et hårete mål.

Når Allsang-aktuelle Stian «Staysman» Thorbjørnsen (38) gjester fredagens Senkveld, forteller 38-åringen at han har funnet en ny, og kanskje noe ukarakteristisk, hverdagssyssel i løpet av korona-perioden.

– Det har klikket helt for meg. Jeg begynte å gå tur, også fant jeg så ekstrem glede i det å gå langt, så jeg fortsatte bare med det, begynner han.

– Jeg går hele tiden, og fant jo ut at jeg kan kombinere det med jobbsamtaler og å høre litt podcast, og så bare ble det en del av hverdagen min akkurat nå, forteller artisten.

Ned ni kilo

Thorbjørnsen understreker at de lange gåturene også har vært en fin måte å bli kvitt rastløsheten på, nå som man tilbringer mye mer tid hjemme.

På det meste har artisten gått 34 mil på 34 dager. Dessuten har også tallet på vekta gått nedover som følge av den nye hobbyen.

– Jeg hadde jo gått ned ni kilo da jeg veide meg sist, forklarer han.

Som følge av den nye lidenskapen, har 38-åringen fått en vill idé.

– Jeg har en veldig stor drøm om å gå fra Oslo til Trondheim. Hør hvor gæren jeg har blitt! Det er 64 mil, sier han.

Vil gå Pilegrimsleden

I utgangspunktet hadde Thorbjørnsen tenkt å gå fra favorittbaren Heidis Bier Bar i Oslo til samme bar i Trondheim. Etter litt research ble han imidlertid presentert for Pilegrimsleden og St. Olavsvegene til Trondheim.

– Så fant jeg ut at jeg interesserer meg for historie – hør på meg da, jeg ødelegger hele imaget mitt nå – også er det mange historiske steder og flere kulinariske opplevelser man kan besøke på veien oppover, sier Staysman, før han igjen tar seg selv i å fremstå som en litt annen Staysman enn den Norge ble kjent med.

– Nå bruker jeg sånne fremmedord også – det har seriøst klikka, sier han.

To mil om dagen

Dersom Staysman velger å gjennomføre turen, har han et mål om å komme seg fra Oslo til Trondheim på 32 dager, noe som vil innebære å gå to mil om dagen.

– Jeg gjorde Oslo Spektrum i fjor, som var en av guttedrømmene mine, også får det her bli det neste målet, avslutter han.

Se Senkveld med Helene og Stian fredag klokken 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.