Møttes til debatt etter heftig ordkrig: – Det er vanskelig å si nei som eneste person

Etter ordkrig på sosiale medier møttes Spårtsklubbens Mads Hansen og Ex on the Beach-deltager Mario Riera til en het debatt.

De siste ukene har en ny feide mellom influensere preget sosiale medier.

VGTVs Mads Hansen har gjort det til sin plikt å kritisere influensere han mener er dårlige forbilder.

Denne gangen har det gått hardt utover realitydetagere som har brutt myndighetenes smittevernsråd under koronapandemien og festet i større grupper.

En av de som får gjennomgå er «Ex on the Beach»-deltager Mario Riera. Han har flere ganger blitt observert på fest, selv etter at han har beklaget seg offentlig for brudd på restriksjonene.

For å understreke det han mener har, Hansen nå valgt å donere én krone til den veldedige organisasjonen Rett Fram Opplevelser, for hver person som slutter å følge Mario Riera og også tidligere realitydeltager Carl Aksel Jansen på Instagram. Organisasjonen hjelper vanskeligstilte familier.

Mads Hansen og Mario Riera møttes fredag til debatt i God morgen Norge.

Se hele intervjuet øverst i saken!

– Jeg vet det er galt

Riera forteller at han ikke går inn for å bryte retningslinjene, men at han blir påvirket av miljøet han er i.

– Jeg gjorde feil, la meg flat og gjorde feil igjen. Det er ikke mye mer å si på det. Men jeg har aldri selv lagt noe ut på sosiale medier. Jeg vil ikke at mine følgere skal ha et inntrykk av at jeg fester eller har lyst til å feste, sier Riera.

Han legger til at han er lei seg for det han har gjort, men er ikke lei seg for han har blitt tatt. Han er også lei seg for måten dette har blitt gjort på og for inntrykket følgerne hans har fått av han.

Koronapolitiet Mads Hansen

Spårtsklubbens Mads Hansen forteller at det er flere grunner til at han har tatt på seg denne rollen med å offentlig kritisere folk. En av grunnene er at han har en sterk rettferdighetssans.

– Jeg forsaker mye i disse tider. Det er mye jeg har lyst til å gjøre, som jeg ikke kan gjøre. Det gjelder mange. Og da er det provoserende at noen driter i det. I tillegg er Mario et forbilde og han gir et inntrykk av at det å feste er greit, sier Hansen.

I mars sa Helseminister Bent Høie at vi må være rause med hverandre og ikke bli sinte på hverandres oppførsel.

Hansen sier likevel at vurderingen hans er at det er urettferdig at noen velger å bryte de satte retningslinjene og at saken derfor fortjener en motstemme.

Blir påvirket av miljøet

Riera synes det er vanskelig å fjerne seg helt fra situasjonene han er kritisert for på grunn av miljøet han er i.

– Det er vanskelig å si nei som eneste person. Jeg er veldig sosial, og når disse tiltakene kom ut av ingenting er det veldig vanskelig for meg å bare «shutte down», sier han.

På Hansens spørsmål om Rieras behov er viktigere enn andres, svarer han at han er forsiktig med hvem han møter, at han ikke har sett besteforeldrene sine siden januar, og at han ikke møter ikke folk som er i risikogruppen.

– Jeg gjør min del av jobben. Ikke når det kommer til festing, men hvem jeg møter utenfor det miljøet jeg er i. Det er ikke sånn at jeg møter forskjellige folk hver gang – vi er ofte de samme folkene på de festene.

Fra regelbrudd til veldedighet

Det er én part som absolutt kommer best ut av denne feiden. Organisasjonen Rett Fram Opplevelser.

– Hvis jeg tidligere har kritisert noen jeg synes har gjort noe feil, har det endt med at de har fått flere følgere og kommet vinnende ut av det på et vis. Det vil jeg bøte på. Jeg har derfor sagt at for hver person som avfølger disse influenserne donerer jeg én krone til Rett Fram Opplevelser, forteller Hansen.

Det siste døgnet har organisasjonen mottatt donasjoner for 175.000 kroner.

Riera synes Hansen går for langt med dette, da Instagram er en del av hans levebrød. Dette stuntet også vil ta fra ham følgere han har opparbeidet seg selv, og ikke fått på grunn av Hansen.

– Hold dere hjemme

Realitydeltageren sier at han absolutt ikke skal bryte retningslinjene igjen.

– Jeg har fått mange trusler på grunn av alt som har blitt lagt ut. Man begynner å tenke over ting når man får så mye meldinger.

Og til alle som ser opp til Riera ,og som blir fristet til å gjøre det samme som han, har han en klar oppfordring:

– Hold dere hjemme, ikke gjør samme feil som meg.

Carl Aksel Jansen var ikke med i debatten, men sier til TV 2 at han er ferdig med saken.

– For min del tenker jeg ikke så mye på denne saken lenger. Dette blir for dumt å bruke så mye tid på. Når det er sagt, synes jeg at det går bra å miste følgere. Det er ikke det som er viktig i livet. Dette har vært gøy men er litt ferdig med saken, skriver Jansen i en SMS til TV 2.