TILBAKE TIL LONDON: Heun-Min Son var fredag ferdig med sin militærtjeneste. Nå kan han reise tilbake til London etter tre uker i uniform.
TILBAKE TIL LONDON: Heun-Min Son var fredag ferdig med sin militærtjeneste. Nå kan han reise tilbake til London etter tre uker i uniform.

Tottenham-stjerne imponerte i militæret – fikk toppkarakter i skyteferdighter

Tottenham-spiller Heung-Min Son høster ikke bare heder og ære på fotballbanen. Fredag avsluttet han militærtjenesten i Sør-Korea som en av de beste i sitt kull.

Son har tjenestegjort i den sørkoreanske marinen mens viruskrisen har satt fotballen i England og resten av verden på pause. Fredag var vernepliktsperioden over.

Som følge av koronaviruset ble avslutningsseremonien holdt uten tilskuere, men en rekke fans hadde likevel samlet seg for å få et glimt av fotballstjernen.

Ifølge sørkoreanske medier skal 27 år gamle Son ha mottatt en utmerkelse som en av de fem beste i sin treningsgruppe. Den besto av 157 personer.

Fotballspilleren skal blant annet ha fått toppkarakter med hensyn til skyteferdigheter.

Son har gjennomført sin verneplikt med det sørkoreanske sjøforsvaret på øya Jeju. Han reiste fra London i slutten av mars, men rykket inn i militæret først 20. april.

Fotballstjernen har unntak fra ordinær førstegangstjeneste fordi han vant gull i asialekene i 2018, men alle menn under 28 år som er tjenestedyktige må gjennomføre en minsteperiode på tre eller fire uker.

Son var skadd da Premier League-sesongen ble stanset som følge av koronavirusutbruddet. Han vil nå være både skadefri og ferdig med verneplikten før fotballen i England ruller igjen.

(©NTB)