Oooooops! Her bryter Erna Solberg eget smittevernråd

Nærmest daglig i åtte uker har helseminister Bent Høie hamret inn budskapet: Vask hender og host i albuen. Etter dagens pressekonferanse hadde Erna Solberg glemt det.

«Befolkningen må forholde seg til de enkle hygienetiltakene», er regjeringens budskap når Norge skal gjenåpnes.

Da statsminister Erna Solberg avsluttet intervjuet med TV 2 etter dagens pressekonferanse, brøt hun eget smitteverntiltak og hostet i hånden.

– Når Bent ikke passer på er det fort gjort å glemme seg. Fra spøk til alvor, dette får være en påminnelse om at man må huske på smittetiltakene, skriver statsministeren i en tekstmelding til TV 2.

Se video øverst i saken.

FHI: Helt avgjørende

Høie understreker på regjeringens hjemmeside at vi må fortsette med de enkle tiltakene som vi vet virker og som har få negative konsekvenser: Være nøye med håndvask og hostehygiene, holde minst én meter avstand og være hjemme når vi er syke.

I et intervju med TV 2 torsdag, trakk Camilla Stoltenberg frem å hoste i albuen som et av de viktigste tiltakene.

– Det vi ser er at de klassiske smitteverntiltakene som å holde avstand, god håndhygiene og hoste i albuen i et lommetørkle, de helt ordinære smitteverntiltakene, er helt avgjørende, sa Stoltenberg etter pressekonferansen.

SE VIDEO: Sang om Solbergs håndhilse-flause tar av på nettet

Ny strategi

Etter at Norge ble stengt ned 12. mars som følge av koronapandemien, kunne regjeringen torsdag legge fram sin plan for å gjenåpne samfunnet og reversere mange av de strenge tiltakene.

– Målet vårt er at vi ved datoen 15. juni vil åpne det meste som har vært stengt, sa Solberg på en pressekonferanse torsdag.

Norge er nå over i en ny strategi mot pandemien, ifølge statsministeren.

– Fram til nå har strategien vært så slå ned viruset. Nå er vi over i en kontrollstrategi, sa Solberg.