SOLGT: Taksten på denne hytta ble satt til 2,2 millioner kroner, men den ble solgt for 3,4 millioner kroner. Eiendomsmegleren som solgte hytta, er overrasket.
SOLGT: Taksten på denne hytta ble satt til 2,2 millioner kroner, men den ble solgt for 3,4 millioner kroner. Eiendomsmegleren som solgte hytta, er overrasket. Foto: Normann Foto As

Denne hytta gikk 1,2 millioner over takst

Nordmenn fortsetter å ta grep om å sikre seg et sted å reise til i sommer. Denne hytta i Eggedal i Viken ble solgt for 3,4 millioner kroner.

Selgeren hadde blitt fornøyd om hytta i Eggedal gikk til takst på 2,2 millioner kroner.

Men denne selgeren fikk langt mer enn det.

Hytta ble solgt for 3,2 millioner kroner, 1,2 millioner kroner over takst.

– Man får gode priser for hyttesalg i fjellet, men dette salget hører til sjeldenhetene, sier eiendomsmegler Rune Bergheim i Eiendomsmegler 1 til TV 2.

Til Bygdeposten, som først omtalte salget, sier Bergheim at det kom inn 23 bud på hytta. Totalt var det sju budgivere.

– Det er morsomt i disse tider. Det viser at markedet fungerer. Det ser ut til at det er et trøkk på fritidseiendommer som blir lagt ut nå, sier Bergheim.

Utsikt og skiløype utenfor

Hytta har fire soverom, bilen kan parkeres rett utenfor døra, og det er innlagt vann, strøm og kloakk. I tillegg ligger den cirka 925 meter over havet, har utsikt og skiløypa går rett nedenfor. Likevel ble eiendomsmegleren overrasket over interessen.

Det kom inn 23 bud på denne hytta.
Det kom inn 23 bud på denne hytta. Foto: Normann Foto As
En lokal innbygger kjøpte hytta.
En lokal innbygger kjøpte hytta. Foto: Normann Foto As
Hytta har fire soverom.
Hytta har fire soverom. Foto: Normann Foto As
Eggedal i Sigdal kommune i Viken.
Eggedal i Sigdal kommune i Viken. Foto: Normann Foto As
Hytta ligger cirka 925 meter over havet.
Hytta ligger cirka 925 meter over havet. Foto: Normann Foto As

– Har hytta blitt taksert for lavt?

– Jeg ble enig med takstmann om prisen på 2,2 millioner kroner. Hytta er fra 1970, og den trenger oppgradering. Vi trodde vi satte rett pris, men det er tydelig at taksten er for lav når vi endte på 3,4 millioner kroner til slutt, sier Bergheim.

Utenlandsferien henger i en tynn tråd for nordmenn som følge av koronapandemien, og mange kaster seg rundt for å ha noe annet å finne på i ferien.

Interessen for fritidsboliger, nærmere bestemt sommerhytter, har skutt i været, har meglerne ved typiske norske sommersteder tidligere fortalt til TV 2.

Fart i markedet

Også fritidseiendommene på fjellet er det pågang på, sier eiendomsmegler Bergheim.

– Det er reiseforbud til utlandet, så jeg tror at folk søker seg til hyttene. Folk holder vel på å bli sprø av hjemmekontor, så da er det greit å ha et annet sted å være også, sier han.

Bergheim sier at mai generelt er en rolig måned for hyttesalg.

– I mai generelt er det mer trykk på eneboliger. Det er en tendens at færre fjellhytter blir solgt i mai, også tar det seg opp igjen i august og september, men jeg ser at dette har endret seg nå, mulig på grunn av situasjonen vi er i. Eggedalsfjellet er fint sommer som vinter, sier megleren.

Bergheim sier at de la ut en hytteannonse 23. april og ble solgt til takst 26. april.

– Det forklarer litt farten i markedet, sier Bergheim.

Venter nedgang

Torsdag senket Norges Bank styringsrenta til 0 prosent, som er første gang i historien.

Samtidig anslår Norges Bank kraftig fall i boligprisene det neste året.

– Vi anslår at boligprisene faller med rundt 5 prosent fra mars i år til mars neste år før de igjen øker moderat. Utsikter til at også tilbudet av boliger kan gå litt ned, vil trolig bidra til å dempe nedgangen, skriver Norges Bank i sin pengepolitiske oppdatering for mai.

Etter hvert som usikkerheten om smittesituasjonen avtar, skriver Norges Bank at de venter at lave renter og bedring i arbeidsmarkedet vil bidra til økt boligetterspørsel.

Onsdag la Eiendom Norge fram tall som viste at boligprisene steg med 0,5 prosent nominelt i april, stikk i strid med spådommer om at prisene ville falle. Det er usikkert om Norges Bank har tatt høyde for denne utviklingen i sin vurdering.