Meinhard (23) la fremtiden i agentens hender – advarer andre unge spillere

23-åringen er tilbake på Færøyene etter at profflivet ble satt på vent.

Lørdag 18.00: Se toppoppgjøret mellom KÍ – B36 på Sumo

Meinhard Egilsson Olsen (23) fikk proffdrømmen oppfylt da han i 2018 signerte for Kristiansund.

1. januar gikk kontrakten hans ut og planen var å fortsette karrièren i utlandet. Dermed signerte han kontrakt med en utenlandsk agent, som skulle hjelpe ham med dette.

– Jeg dro hjem til Færøyene for å holde formen og regnet med at agenten skulle fikse resten. Det skjedde ingenting. Jeg fikk hverken tilbud om prøvespill eller kontrakter.

– Man kan si at jeg var naiv. Men han er en skikkelig agent med mange spillere.

– Hvilke råd har du til andre unge spillere?

– Jeg vil anbefale dem å bruke en agent de har kjennskap til. Ellers kan man komme i min situasjon og havne bakerst i rekken av spillere.

Var aldri planen å returnere til Færøyene

Dermed ble han værende på Færøyene. Han hadde hele tiden en kontrakt liggende klar fra hovedstadsklubben B36. Men innrømmer at det ikke var planen, ettersom han allerede hadde tatt steget ut.

– Å returnere til Færøyene var selvsagt ikke planen eller det jeg hadde håpet på. Nå er det viktig for meg å spille kamper og bygge opp selvtilliten.

23-åringen startet karrièren i klubben NSÍ Runavík, men allerede som 18-åring ble han hentet til danske Vendsyssel. Han slet med å bryte gjennom og returnerte til Færøyene to år etterpå. Denne gangen til toppklubben B36.

Etter gode prestasjoner ble han hentet av Kristiansund i 2018. Også der slet han med å etablere seg i startelleveren.

DEN STORE HELTEN: Meinhard Egilsson Olsen ble den store helten da han scoret kampens eneste mål mot Tromsø i fjor.
DEN STORE HELTEN: Meinhard Egilsson Olsen ble den store helten da han scoret kampens eneste mål mot Tromsø i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Det har selvsagt vært tøft, men samtidig har jeg blitt mye sterkere mentalt i løpet av de siste fem årene. I KBK ble jeg sittende mye på benken og som fotballspiller har man det selvsagt ikke bra da. Man kan fort gå inn i en selvdestruktiv modus da.

– Trivdes du i KBK?

– Ja, jeg hadde det egentlig veldig bra. Klubben er veldig fin og de har en fin gjeng av spillere. Det var første gang jeg hadde en helt proff tilværelse, man blir ikke rik i Norge, men man kan leve av det.

Han synes selv at han hadde fortjent en ny sjanse i utlandet og er sikker på at den vil komme før eller siden.

– Jeg har jo drømmer om å spille på så høyt nivå som mulig, iallfall så langt potensialet mitt kan ta meg. Jeg vet ikke hvor langt det er, men jeg synes jeg holder nivået i Eliteserien akkurat nå, sier Olsen.

Debuterte mot Spania

Selv om store deler av 2019 foregikk på innbytterbenken til KBK, skjedde det også positive ting i karrièren til 23-åringen.

Han fikk sin første landskamp og han fikk spille mot Manchester United.

– Det var bare fem minutter igjen av kampen mot Spania da jeg kom inn. Men bare det å få oppleve det og skrive de ned på CV-en er stort. Jeg har et mål om å bli en fast brikke på landslaget vårt.

– Hvordan var det å møte Pogba og Manchester United forrige sommer da?

– Det var selvfølgelig en veldig artig opplevelse. Det er sånne øyeblikk man spiller for. Selv om det bare var en treningskamp, så glemmer man ikke slikt.

– Du tok en frekk tunnel på en spiller også?

– Hehe, det stemmer det. Jeg fikk lurt ballen mellom beina på Diogo Dalot.

Men det største øyeblikket hans kom i 2018, da B36 møtte Besiktas i Europa League-kvaliken. Etter å ha tapt 2-0 på Færøyene dro laget til Istanbul med små forventninger.

– Den kampen er jo noe av det største mange på laget vil oppleve gjennom karrièren sin. Vi dro dit med tanken om at dette nesten var umulig å snu. Jeg har aldri opplevd en slik atmosfære, og jeg har vært på en del Premier League-kamper. Vi gikk jo på en skikkelig smell og tapte 6-0, men det var ingen som var sur etter kampen. Supporterne buet på oss før og under kampen, men etter kampen viste de respekt. Jeg tror de fleste tok det som en god opplevelse, sier Olsen.