STORKJØP: Bruno Fernandes ble en umiddelbar hit i Manchester United.
STORKJØP: Bruno Fernandes ble en umiddelbar hit i Manchester United. Foto: Jason Cairnduff

Fernandes' overgang under etterforskning

Sampdoria hevder å ha krav på en betydelig sum etter Bruno Fernandes' storovergang fra Sporting til Manchester United.

Det er ESPN som får bekreftet av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) at det er åpnet etterforskning av Bruno Fernandes' overgang fra Sporting til Manchester United.

Lisboa-klubben tjente store penger på salget av den kreative midtbanespilleren i januar, men Sampdoria hevder de har krav på om lag 64 millioner kroner av summen.

Årsaken er en videresalgsklausul på ti prosent i avtalen da Fernandes gikk fra Sampdoria til Sporting i 2017. Så langt har ikke Genova-klubben fått denne summen.

Derfor har Sampdoria nå involert FIFA, som har ingen kommentarer foruten at de bekrefter at etterforskningen er åpnet.

Ifølge ESPN hevder Sporting CP sin uskyld.

Manchester United har ikke gjort noe galt. Overgangssummen kan komme opp i om lag 800 millioner kroner.

Bruno Fernandes er blitt en umiddelbar hit i Manchester United. På fem kamper i Premier League har han scoret to mål og levert tre målgivende.

Portugiseren gikk til italienske Novara i Serie B i august 2012. Etter å ha fått sitt gjennombrudd den første sesongen, meldte han overgang til Udinese sommeren 2013.

Tre år senere ble Fernandes hentet til Sampdoria, som i 2017 solgte han videre for om lag 96 millioner kroner til Sporting. For hovedstadslaget scoret Fernandes 64 mål på 137 kamper og fikk oppmerksomheten til storklubbene.