OPPDATERING: Et av verdens største datingapper, Tinder, kommer med en ny oppdatering. Straks vil du kunne videochatte, står det i Tider-eiernes kvartalsrapport.
OPPDATERING: Et av verdens største datingapper, Tinder, kommer med en ny oppdatering. Straks vil du kunne videochatte, står det i Tider-eiernes kvartalsrapport. Foto: Martin Bureau / AFP / NTB Scanpix

Nå kan du snart videochatte på Tinder

Dating-appen kommer med en stor oppdatering.

Datingappen Tinder matcher som kjent fremmede med hverandre, hvor chattingen primært foregår ved teksting.

Men snart skal det bli mulig å videochatte med dem man matcher med, skriver The Verge.

Tinder har en stor oppdatering på gang, og i den skal videochatting rulles ut.

Dette er noe mange andre datingtjenester allerede har integrert, skriver Tek.no, som først omtalte saken.

I kvartalsrapporten til eierne av Tinder, Match Group, står det at video-oppdateringen vil komme «sent i andre kvartal», altså i løpet av juni.

Ifølge Tinder-eierne er det "sterk vilje til å video-date", og de jobber for å tilpasse seg dette på flere av sine plattformer.

Oppdateringen i videochattingen settes i sammenheng med koronapandemien, og Match Group skriver at de har mobilisert raskt for å utvikle videofunksjonen.

– Sosial distansering har krevd tilpasning fra vår side. Det har påvirket vår virksomhet fordi det påvirker også hvordan forhold mellom mennesker starter. Vi vet at single tilpasser vanene sine, og at mange har gått over til å date virtuelt via telefon eller video, heter det i rapporten.

Ifølge Match Group har aktiviteten hos brukerne deres har økt betraktelig i april, spesielt blant de under 30 år. Økningen skal ifølge selskapet være på hele 35 prosent sammenlignet med siste uka i februar.

Hvordan videochattingen skal implementeres og hvilke sikkerhetsmekanismer som skal på plass, er uvisst, skriver Tek.