KAN BLI FØRSTE: Selv om flere filmer er blitt laget ved Den internasjonale romstasjonen, vil Tom Cruise bli den første profesjonelle skuespilleren som tar turen dit, om turen blir en realitet.
KAN BLI FØRSTE: Selv om flere filmer er blitt laget ved Den internasjonale romstasjonen, vil Tom Cruise bli den første profesjonelle skuespilleren som tar turen dit, om turen blir en realitet. Foto: Chris Delmas

NASA vil sende stjernen opp i verdensrommet

Til CNN uttaler NASA at de arbeider med å innfri Tom Cruises ønske om å lage film fra Den internasjonale romstasjonen.

Tirsdag bekreftet den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA at de samarbeider med filmstjernen Tom Cruise om å lage en film ved Den internasjonale romstasjonen.

Overfor CNN uttaler en representant for NASA at planen er at Cruise skal sendes opp til stasjonen, og bo der under innspillingen av action-filmen.

Tidligere er det laget flere filmer fra romstasjonen. I 2012 reiste blant annet romturisten Richard Garriott opp til stasjonen for å lage science fiction-filmen «Apogee of fear», og i 2002 ble det laget en dokumentar der Cruise hadde fortellerstemmen.

Men ifølge nettsiden Deadline vil dette bli første gang en større spillefilm blir laget der. Cruise vil også være første profesjonelle skuespiller som blir sendt opp i verdensrommet, ifølge CNN.

– Vi trenger populærmedia for å inspirere en ny generasjon ingeniører og forskere for å gjøre NASAs planer realitet, skrev NASA-sjef Jim Bridenstine på Twitter tirsdag.

Han sier NASA gleder seg til å arbeide med Cruise.

Gjør egne stunts

57 år gamle Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts i actionfilmene han spiller i.

Ifølge nyhetskanalen er det uklart hvordan og når reisen skal gjennomføres, samt hvor mange som skal reise opp. Ifølge CNN er Russland det eneste landet som har mulighet til å transportere mennesker til og fra romstasjonen. Selskapene SpaceX og Boeing har de siste årene arbeidet med å utvikle fartøy som skal få dette til.

Fartøyet til SpaceX, Crew Dragon, er ifølge CNN ventet å gjennomføre sin første bemannede tur til romstasjonen senere i mai. Selskapet anslår at de i fremtiden vil selge turer til over 500 millioner kroner stykket. Når det først blir åpnet for private turer opp dit, anslår NASA at det vil koste gjestene rundt 230.000 kroner døgnet for tjenester som mat og luft.