STJERNELAG: Flere idrettsstjerner har bidratt til innsamlingsaksjonen i regi av Zuccarellostiftelsen.
STJERNELAG: Flere idrettsstjerner har bidratt til innsamlingsaksjonen i regi av Zuccarellostiftelsen. Foto: NTB Scanpix.

Stjernelag har snart samlet inn én million

Stjernelaget med Mats Zuccarello (32) og Bjarte Myrhol (37) i spissen har snart samlet inn én million kroner i pengestøtte til barn under koronakrisen – og stopper ikke der.

Like før helgen startet Mats Zuccarello og Bjarte Myrhol en innsamlingsaksjon for barn som står i fare for å havne utenfor idretten, dersom foreldre som en konsekvens av koronaviruset ikke kan betale klubbkontingent eller skaffe nødvendig utstyr.

Idrettsstjerner som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Casper Ruud, Sander Berge, Kjetil Jansrud, Silje Norendal, Petter Solberg, begge landslagene i håndball og mangle flere har bidratt til innsamlingsaksjonen.

Snart er én million kroner samlet inn.

– Jeg er utrolig glad for den responsen vi har fått siden vi startet å kontakte utøvere for et par uker siden! I en tid med mye usikkerhet for både utøvere og folk flest, er det helt rått at så mange bidrar, og at enda flere kommer til hver dag. Nå håper vi flere i næringslivet som har muligheten også melder seg på, sier Zuccarello til TV 2.

Bekymret for barna under koronakrisen

Norges største ishockeystjerne har et brennende engasjement for at barn og unge skal bli inkludert i aktivitet.

Zuccarello frykter at flere barn vil havne utenfor idretten på grunn av de økonomiske konsekvensene koronaviruset fører med seg, og bestemte seg for å ta tak.

– Idretten skal være for alle, men dessverre blir mange barn stående igjen på sidelinjen på grunn av manglende tilbud, eller for høye kostnader i idretten. Jeg har snakket med flere personlig som synes det er kjipt å kjenne at skoen trykker såpass at det potensielt går utover muligheten for barn til å drive med idrett, forteller Minnesota Wild-stjernen.

– Dessverre ligger det jo an til at det blir enda flere som blir stående på sidelinjen etter denne krisen. Da synes jeg det er viktig at vi som etablerte utøvere gjør det vi kan for å hjelpe flest mulig barn og unge så de også skal oppleve den idrettsgleden mange av oss setter så høyt, fortsetter han.

Slik forvaltes pengene

Pengene som samles inn forvaltes av Zuccarellostiftelsen, som gjennom en søknadsprosess vil dele ut midlene når idretten er i gang igjen. Daglig leder i stiftelsen, Kristine Alcocer-Lind, understreker at pengene som samles skal komme de som trenger det mest til gode.

– Etter avtale med Mats og Bjarte, vil pengene forvaltes av Zuccarellostiftelsen. Det vil bli mulig for trenere, ildsjeler, foreldre og andre å søke om støtte så snart idretten kommer skikkelig i gang. Dette er måten stiftelsen har operert siden oppstarten i 2016. Målet er at dette skal være oversiktlig, effektivt og at pengene skal komme til de som trenger de aller mest, sier Alcocer-Lind til TV 2.

– Vil fortsette innsamlingen så lenge det er givere

På grunn av overveldende tilbakemeldinger har de nå utvidet innsamlingsaksjonen, som har fått navnet «Comeback.»

– Nå er det jo kun en langhelg siden innsamlingskampanjen ble lansert, men det har allerede kommet mange hyggelige tilbakemeldinger. Én ting er den flotte responsen fra våre profilerte utøvere, men vel så hyggelig er det at både privatpersoner og enkelte bedrifter har tatt kontakt for å høre hvordan de kan bidra. Derfor satte vi også i gang en Vipps-kampanje og en Facebook-innsamling i løpet av helgen, forteller hun.

– Nå har dere snart passert millionen. Hvor mye håper dere å få inn totalt?

– Jeg synes det er vanskelig å snakke om et konkret tall i en periode hvor det er så mange industrier og enkeltpersoner som har det veldig tøft. Så svaret må være; så mye som mulig fra de som har anledning til å bidra. I løpet av morgendagen vil vi passere én million kroner, og vi vil fortsette innsamlingen så lenge det er givere. Så får vi bare se hvor høyt vi kommer. Uansett hvor vi ender, vil dette bety støtte til veldig mange barn den dagen idretten endelig starter opp igjen, avslutter Alcocer-Lind.

Zuccarellostiftelsen har siden 2016 jobbet for å få flere barn og unge inn i aktivitet.