MULIG ÅSTED: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparets hjem på Lørenskog 31. oktober 2018. Denne uken gjøres det nye undersøkelser i boligen, mens siktede Tom Hagen (70) sitter isolert i varetekt.
MULIG ÅSTED: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparets hjem på Lørenskog 31. oktober 2018. Denne uken gjøres det nye undersøkelser i boligen, mens siktede Tom Hagen (70) sitter isolert i varetekt. Foto: NTB scanpix / Privat

Tom Hagen er ikke avhørt siden onsdag: – Oppfatter ham som samarbeidsvillig

Etter pågripelsen tirsdag forrige uke ga drapssiktede Tom Hagen (70) en kort forklaring til politiet, og onsdag svarte han på spørsmål i fengslingsmøtet. Siden har ikke politiet avhørt ham.

Det opplyser Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, til TV 2.

Politiadvokat Haris Hrenovica sier at de har planer om å gjennomføre nye avhør med Hagen etter hvert.

– Vi satser på at det vil la seg gjennomføre. Politiet oppfatter ham som samarbeidsvillig og villig til å forklare seg, sier Hrenovica.

Hrenovica ønsker ikke å kommentere hvorfor det ikke har blitt gjennomført nye avhør av Hagen enda.

– Vi har hatt et avhør tidligere og planlegger å gjennomføre nye avhør, sier Hrenovica.

Politiet undersøkte kom

Tirsdag gjorde politiet nye undersøkelser i en kum ved boligen til Hagen.

– Undersøkelsene på eiendommen til Tom Hagen er en del av etterforskningen på nåværende tidspunkt. Vi jobber med å gjennomgå eiendommen grundig, men jeg kan ikke si noe mer konkret om det, sier Hrenovica.

– Er det en konkret grunn til at dere leter i kommen?

– Vi ønsker å få mest mulig kontroll på eiendommen i Sloraveien 4 og de undersøkelsene vi gjør i dag inngår som et ledd i det, sier Hrenovica.

En uke siden pågripelsen

Det er nå en uke siden Tom Hagen ble pågrepet mens han var på vei til jobben. Hrenovica ønsker ikke å kommentere om politiet har fått styrket sin sak mot Hagen i løpet av den siste uken.

– Dette er en svært tidlig fase av den nye fasen av etterforskningen, det er ikke mer enn en uke siden pågripelsen, sier Hrenovica.

– Har dere funnet nye spor av interesse i uken etter at Hagen ble pågrepet?

– Vi har gjennomført en rekke undersøkelser som sikrere det materiale som etter vår vurdering er interessant å undersøke nærmere, sier Hrenovica.

Uenig med Holden

Tom Hagens advokat Svein Holden har tidligere uttalt at han mener politiets bevisgrunnlag er spinkelt.

– Vi har vår oppfatning og han som forsvarer er berettiget til å ha sin oppfatning, og det har han kommunisert til media. Vi er selvsagt uenig i den tilnærmingen, eller så hadde ikke vi begjært Hagen fengslet, sier Hrenovica.

Han understreker også at retten i første instans var enige med politiet om at det var sjelelig grunnlag til mistanke.

– Mener dere fremdeles at dere har en sterk sak om Tom Hagen?

– I aller høyeste grad, sier Hrenovica,

Siktet for drap

Hagen sitter varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – to av ukene i full isolasjon. Han nekter straffskyld og har anket kjennelsen.

Frem til 27. april i år hadde Hagen status som fornærmet i saken, ifølge Hrenovica. Samtidig skriver VG at Hagen har vært hemmelig mistenkt siden i fjor sommer.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin egen kone. Retten mener det er sannsynlig at flere personer er involvert i lovbruddet, og politiet har ikke utelukket flere pågripelser.