Fristende og delikate småretter

Norske råvarer står i fokus når Kari Innerå byr på tomat og mozarellasalat og asparges med reker og pepperrotsalat.

Mesterkokk Kari Innerå er kjøkkensjef og eier av Brasserie Rivoli. Disse oppskriftene er beregnet til 4 personer.

Tomat og mozzarellasalat med Ramsløk:

  • 350 g tomater
  • 1 pk mozzarella eller burrata
  • 1,5 dl olivenolje
  • 3 ss eddik, gjerne sherryeddik eller hvitvinseddik
  • 1 sjalottløk finkuttet
  • 10 stilker ramsløk (kan sløyfes, basilikum kan brukes istedenfor)
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

Skrell sjalottløk og finkutt den, ha den sammen med olivenolje, salt, pepper og eddik. Skyll tomatene og del de i to. Mozzarella kuttes i skiver, danderes på et fat og ved servering helles olje-eddikbalndingen over og finkuttet ramsløk.

Asparges med reker og pepperrotsalat:

  • 16 stk grønne asparges (hvite kan også brukes)
  • 100 g reker
  • 2 ss majones
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 stangselleri (1 stang, ikke en hel bunt)
  • ½ eple
  • 1 ss fersk revet pepperrot eller pepperrot på tube (kan sløyfes)
  • ½ finkuttet sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk eller ramsløk
  • 1 ts sitronjuice
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

Bland sammen majones og creme fraiche. Ha i finkuttet sjalottløk, hvitløk/ramsløk, eple og stangselleri i terninger. Ha i rekene og vend godt sammen. Smak til med sitronjuice, salt, pepper og revet pepperrot.

Kutt 3-4 cm av bunnen på aspargesene. Kokes i vann med 1 ts salt pr liter i ca. 3-4 minutter. Server med reke og pepperrotsalaten, ferskt brød eller krutonger.