SJANSE FOR SOL: Ifølge Storm ligger det an til å bli sol på Øst- og Sørlandet fra midten av uken og frem til fredag.
SJANSE FOR SOL: Ifølge Storm ligger det an til å bli sol på Øst- og Sørlandet fra midten av uken og frem til fredag. Foto: Jon Olav Nesvold

Finvær på vei – men det blir ikke like varmt som sist

Jo lenger sør i landet du bor, jo større sjanse er det for å nyte noe som ligner på sommervarme denne uken.

Som følge av et høytrykk som er på vei mot Norge fra Island, ligger Sør-Norge ganske godt an til å få nyte noe som ligner på sommervær den kommende uken.

Men det er noen dager til det skjer.

– Det er fra onsdag og frem til fredag man kommer til å se det fineste været, og det blir varmere jo lenger sør i Norge man kommer. Det blir best på Sørlandet og sør på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita hos Stormgeo til TV 2.

– Behagelige temperaturer

Ifølge meteorologen kommer man derimot ikke til å se de samme temperaturene som sist gang det var finvær, da temperaturene kom opp i 22-23 grader.

– Per nå ligger det an til å bli rundt 15 grader flere steder, og mellom 18-19, kanskje rett innunder 20 grader i visse områder sør og sørøst i landet.

– Men det blir behagelige temperaturer de dagene, sier Tveita.

Dette vil endre seg allerede fredag, da det ifølge meteorologen vil begynne å komme nedbør på Vestlandet, og det vil bli kjøligere på Østlandet. På Østlandet kommer det fredag stort sett fortsatt til å være opphold.

Vestlandet kommer til å få varierende skydekke og perioder med regn tirsdag og onsdag. Torsdag blir det stort sett fint i vest.

Surt i nord

Ifølge meteorologen kommer finværet til å være forbeholdt dem som oppholder seg sør for Stad.

– Det blir stor forskjell mellom Sør-Norge og Nord-Norge den kommende uken. Der får man et kraftig lavtrykk fra tirsdag til torsdag.

Tirsdag blir det sørvestlig liten til stiv kuling i Nordland, og det kan komme liten storm utsatte steder. Fylket får også mye nedbør, mellom 30-40 millimeter i løpet av et døgn, ifølge Stormgeos oversikt. Det blir mindre nedbør nord for Tromsø den dagen.

Torsdag vil det være nordvestlig kjølig vind, bygevær og synkende temperaturer i Nord-Norge.