Frykter Norwegian kan være historie: – Veldig spesielt og trist

Pilot Jan Henrik Ulrichsen Lunde frykter nå for flyselskapet som han har flydd for i over et tiår. Han oppfordrer nå alle aksjonærer til å stemme ja til redningsplanen for å kunne redde selskapet.

I en måned har uniformen hengt ubrukt i skapet. Pilot Jan Henrik Ulrichsen Lunde er nå redd han kan ha brukt den for siste gang.

– Det hadde vært veldig spesielt og trist hvis jeg ikke får brukt denne uniformen noe mer, sier Lunde, som allerede har vært permittert en måned.

– Jobben betyr alt

Lunde er ansattrepresentant i styret til Pilot Services Norway, og representerer med det pilotene i Norwegians norske pilotselskap.

Han er en mange som nå risikerer å miste jobben helt hvis flyselskapet går konkurs.

Han setter jobben svært høyt.

– Det betyr egentlig alt. Det er et veldig fint sted å jobbe, så å miste den jobben tror jeg ingen av oss ønsker.

Ber aksjonærene støtte kriseplanen

Selv om Norwegian skulle unngå konkurs, vil trolig mange miste jobben. Piloten, som er en av mange småaksjonærer i selskapet, har en klar oppfordring til de andre aksjonærene foran mandagens generalforsamling.

– Jeg er helt klar på at de bør stemme ja eller eventuelt gi fullmakt til styrets leder. Blir det nei i morgen, har alle tapt sparepengene sine og de får ikke muligheten til å få være med på det som jeg er helt overbevist om blir en kjempestor opptur etter koronaen.

Skjebnedøgn

Søndag kveld er det klart at alle de fire gruppene med långivere, eller obligasjonseiere, støtter flyselskapets kriseplan. Ledelsen i Norwegian jobbet videre med å komme til enighet med leasingselskapene.

– Vi har en positiv dialog. Jeg er veldig trygg på at vi skal komme i mål i løpet av kvelden, slik at vi har en redningsplan å presentere på generalforsamlingen i morgen klokken 08.30, sa konsernsjef Jacob Schram til TV 2 søndag kveld.

Før mandagens generalforsamling hadde en gruppe småaksjonærer varslet at de ikke ville støtte kriseplanen, som trenger støtte fra to tredeler av aksjonærene for å bli vedtatt. Søndag kveld uttaler imidlertid Helge Stray, som er talsmann for en gruppe småaksjonærer, at de likevel vil stemme ja til planen.