OVERBEVISTE: Til TV 2 sier Helge Stray at de nå snur etter en lengre dialog med Norwegian-gründer Bjørn Kjos.
OVERBEVISTE: Til TV 2 sier Helge Stray at de nå snur etter en lengre dialog med Norwegian-gründer Bjørn Kjos. Foto: Trond Reidar Teigen

Norwegian-småaksjonærer gjør helomvending etter prat med Kjos

Helge Stray, som representerer småaksjonærene som meldte at de ville stemme mot selskapets redningsforslag mandag, gjør helomvending.

Helge Stray, som representerer en gruppe småaksjonærer som tidligere ikke har ønsket å stemme for Norwegians krisepakke mandag, sier de gjør helomvending.

– Snur 180 grader

– Vi snur 180 grader, og kommer til å stemme for styrets forslag mandag, sier Helge Stray til Dagens Næringsliv.

Til TV 2 sier Stray at de nå snur etter en lengre dialog med Norwegian-gründer Bjørn Kjos.

– Vi har hatt en lang dialog med Bjørn Kjos og han har overbevist oss, sier han.

Overfor NRK bekrefter Bjørn Kjos at han har vært i kontakt med aksjonærene. Ifølge den tidligere Norwegian-sjefen er det nå flere aksjonærer som har snudd og vil si ja til kriseplanen.

– Ser positive signaler

I tillegg sier Stray at han også ser positive signaler fra statens side.

– Vi ser positive signaler fra staten om at de vil komme med en egen kontantstøtteordning for luftfarten, sier han, med henvisning til til et intervju med samferdelsminister Knut Arild Hareide på TV 2 i helgen.

– I sum betyr dette at vi nå snur, sier Stray.

Mandag morgen starter den ekstraordinære generalforsamlingen hvor Norwegians skjebne blir avgjort. Konsernsjef Jacob Schram var klar i talen om hva som vil skje om aksjonærene ikke går med på deres kriseplan søndag kveld.

– Får vi ikke ja i morgen er det «snipp, snapp, snute», sier han til TV 2.

Under generalforsamlingen skal ta stilling til en emisjon, det vil si at det skrives ut flere aksjer.

– Om alt går etter Norwegians plan, vil de aksjonærene som i dag sitter med 100 prosent av aksjene, sitte igjen med 5,2 prosent, uttalte flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til TV 2 tidligere i dag.

Om dette skjer vil eierne av fire obligasjonslån, altså dem som har lånt selskapet penger, samt en rekke leasingselskaper, sitte på 94,8 prosent av aksjene, ifølge Elnæs. Norwegian kom til enighet med obligasjonserierne tidligere søndag, og arbeider søndag kveld med å komme til enighet med leasingselskapene.