TIL SYKEHUS: En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter en utforkjøring. Bilen ble funnet ikke langt fra vannet, totalskadd og airbagen utløst. Politiet vant også blod i bilen.
TIL SYKEHUS: En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter en utforkjøring. Bilen ble funnet ikke langt fra vannet, totalskadd og airbagen utløst. Politiet vant også blod i bilen. Foto: Per Christian Dyrø / TV 2

Fant totalskadd bil – mann til sykehus

En mann i 20-årene blir fløyet med luftambulanse til sykehus etter en utforkjøring i Herøy kommune i Møre og Romsdal. Mannen ble funnet etter en leteaksjon.

Politiet fikk klokken 08.40 melding fra en person som hadde kommet over en totalskadd bil i Moltustranda i Herøy kommune.

Ingen personer ble funnet i umiddelbar nærhet av bilen, og politiet fryktet en skadd person. De iverksatte derfor leteaksjon.

Føreren av bilen, en mann i 20-årene, ble funnet på privat adresse. Han er skadd og blir flydd med luftambulanse til Ålesund sykehus.

UTFORKJØRING: Det ble iverksatt en leteaksjon etter føreren av denne bilen. Føreren ble funnet på en privat adresse. Foto: Per Christian Dyrø / TV 2
UTFORKJØRING: Det ble iverksatt en leteaksjon etter føreren av denne bilen. Føreren ble funnet på en privat adresse. Foto: Per Christian Dyrø / TV 2

– Ikke mistanke om at det var flere i bilen. Politiet oppretter sak, blodprøve vil bli sikret sammen med nødvendige etterforskningsskritt, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Sindre Molnes sier til TV 2 at mannen var tilsnakkendes da de fant ham på adressen, men at han hadde smerter i rygg og sårskader på kroppen. Skadegraden er ukjent.

Det var helsepersonell på stedet som besluttet at mannen måtte flys til akuttmottaket i Ålesund, opplyser Molnes.

Bilen hadde et sterkt skadet karosseri, airbagen var utløst, og det ble funnet blod på stedet, opplyser politiet.

Politi, hundeførere, luftambulanse og redningsskøyta ble satt inn i søket. Redningsskøyta ble satt inn til å gjøre strandsøk, og dykkere fra brannvesenet ble kalt inn. Veien ulykken skjedde ligger tett ved vannet.