BESØKER FABRIKK: Her besøker Kim Jong-un en fabrikk 1. mai, ifølge nordkoreanske medier. Bildet ble publisert 20 dager etter at han sist ble sett.
BESØKER FABRIKK: Her besøker Kim Jong-un en fabrikk 1. mai, ifølge nordkoreanske medier. Bildet ble publisert 20 dager etter at han sist ble sett. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix

Sør-Korea: Kim Jong-un ser ikke ut til å ha operert

Nord-Koreas leder ser ikke ut til å ha vært gjennom en operasjon, sier sørkoreanske myndigheter.

Fredag viste Kim Jong-un seg igjen etter 20 dager borte fra offentligheten.

Besøket på en gjødselfabrikk skjedde etter flere dager med intense spekulasjoner om Kims helse og hvorfor han ikke har vært å se på lang tid.

Sørkoreanske myndigheter har hele veien avvist ryktene som har svirret om blant annet at Nord-Koreas leder har gjennomgått en operasjon.

Avviser ryktene

Søndag sier en tjenestemann ved presidentens kontor i Sør-Korea at spekulasjonene om at Kim har vært gjennom en operasjon, ikke er sanne, skriver nyhetsbyrået Yonhap.

På spørsmål om den nordkoreanske lederen ikke har vært gjennom en liten medisinsk behandling engang, svarer han «ja», skriver nyhetsbyrået.

Tjenestemannen, som ønsker å være anonym, ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for svarene.

Lørdag bekreftet foreningsdepartementet i Sør-Korea Kims besøk på gjødselfabrikken.

Departementet ba om diskresjon om informasjon relatert til Nord-Korea og sa at de «grunnløse ryktene» de siste ukene har forårsaket «unødvendig forvirring og kostnader» før Sør-Koreas samfunn og finansmarkeder, skriver nyhetsbyrået AP.

Død, syk eller lå i skjul?

Kim var sist å se offentlig da han var til stede ved et møte i ledelsen av landets arbeiderparti 11. april.

Det har vært spekulert rundt om han var død, syk eller lå i skjul av frykt for å bli smittet av korona.

Etter alt å dømme har han tilbrakt tid på sitt feriested i Wonsan. Kim Jong-uns tog skal av amerikanske satellitter være observert parkert ved stasjonen i Wonsan.