MISFORNØYDE: Israelere demonstrerer mot avtalen mellom Benjamin Netanyahu og Benny Gantz i Tel Aviv.
MISFORNØYDE: Israelere demonstrerer mot avtalen mellom Benjamin Netanyahu og Benny Gantz i Tel Aviv. Foto: Ariel Schalit/AP/NTB Scanpix

Flere tusen israelere demonstrerte mot Benjamin Netanyahu

Flere tusen israelere deltok lørdag kveld i en demonstrasjon mot avtalen som gjør at Benjamin Netanyahu kan fortsette som statsminister.

Det var tredje helg på rad at de Netanyahu-kritiske demonstrantene samlet seg på Rabin-plassen i Tel Aviv for å protestere mot avtalen.

De passet på å holde seg to meter unna hverandre for å beskytte seg mot koronaviruset.

Demonstrasjonen fant sted dagen før høyesterett skal vurdere en rekke juridiske protester mot avtalen, blant annet om det er lovlig for en korrupsjonstiltalt politiker å danne regjering.

Netanyahu inngikk i forrige måned en avtale om å dele makten med sin viktigste rival Benny Gantz. Avtalen gjør at han kan fortsette som statsminister samtidig som det forberedes rettssak mot ham for korrupsjon.

Avtalen innebærer at Netanyahu er statsminister de første 18 månedene, fulgt av Gantz i 18 måneder etter det. I henhold til avtalen skal også deler av den okkuperte Vestbredden annekteres, inkludert de jødiske bosetningene. Annekteringen starter 1. juli.