SKADET IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren igjen. Denne gang da han spilte basket.
SKADET IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo skadet fingeren igjen. Denne gang da han spilte basket. Foto: Johannes Høsflot Klæbo/Instagram

Klæbo avslører at han har skadet fingrene igjen

Johannes Høsflot Klæbo viser frem ny skade på fingrene på Instagram.

Et slag i en «bokseautomat» var årsaken til fingerbruddet som kostet Johannes Høsflot Klæbo blant annet starten i verdenscuprennet i Falun i februar.

Nå har Johannes Høsflot Klæbo skadet seg i fingeren igjen. Det avslører han på sin Instagram-konto.

– Ops, I did it again, skriver skistjernen under bildet der han viser frem hånden med skaden i fingrene.

Johannes Høsflot Klæbo opplyser til TV 2 at han pådro seg den nye skaden i fingeren da han skulle prøve seg på å spille litt basket.

– Det ser ut til at det er langrenn som er idretten for meg. Nå har jeg prøvd både boksing og basketball uten nevneverdig hell og lykke. Så da bør jeg kanskje lære jeg også, sier Klæbo, før han legger til:

– Men når dette først skjedde, så var tidspunktet relativt greit denne gangen, og ikke inne i World Cup-sesongen som sist. Nei, nå må jeg bli litt mer forsiktig på ting jeg ikke kan. Og slike ting er det tydeligvis flere av, konstaterer han.

Pappa Haakon Klæbo håper at den nye fingerskaden ikke er av det alvorlige slaget.

– Vi håper og tror at det ikke er noe alvorlig som vil påvirke treningen i mange dager fremover. Legen trodde ikke det var et brudd – så vi får satse på at det er riktig. Denne gangen er det lillefingeren, så det er ikke samme finger som tidligere i år fikk hard medfart, sier han til TV 2.

På sin YouTube-kanal forteller imidlertid Høsflot Klæbo at han frykter nytt fingerbrudd.

– Det er fortsatt litt usikkert. Det får vi svaret på senere til uken, sier skistjernen i YouTube-videoen han har publisert fredag.

Medieansvarlig i Norges Skiforbund, Gro Eide, bekrefter at Klæbo pådro seg skaden da han spilte basketball.

– Johannes Klæbo fikk en ball på fingeren i går og har derfor avlastet fingeren med en tape. Han tar et kontrollbilde om noen dager, opplyser Gro Eide til TV 2.

Da Klæbo pådro seg det første mye omtalte fingerbruddet i februar, fikk det stor oppmerksomhet. Skaden kom da Klæbo hadde vært og bowlet med to kamerater, og de etterpå skulle teste hvor hardt de kunne bokse i en boksemaskin.

– Jeg fikk først høyest score. Da vi skulle prøve igjen, slo jeg alt jeg kunne, men hånden skled av og traff en metallmaskin ved siden av. Da kjente jeg at jeg kanskje hadde brukket fingeren, fortalte Klæbo den gang.