BIDRO: Redningsskøyta «Inge Steensland» bisto med henting av en asylsøker som ble funnet drivende i en seilbåt midt i Skagerrak.
BIDRO: Redningsskøyta «Inge Steensland» bisto med henting av en asylsøker som ble funnet drivende i en seilbåt midt i Skagerrak. Foto: RS Inge Steensland/NTB Scanpix

Fant mann i seglbåt – vil søke asyl i Norge

En seilbåt med svensk flagg ble funnet drivende i Skagerrak mellom Kristiansand og Hirtshals. Personen om bord vil søke asyl i Norge.

Det er Hovedredningssentralen Sør-Norge som melder om den noe spesielle hendelsen på Twitter.

Den drivende båten ble observert av et frakteskip som oppdaget at det var en person om bord da de nærmet seg seilbåten. Mannen uttrykte at han ønsker å søke asyl i Norge, og båten ble tatt på slep av frakteskipet, som opprinnelig skulle til Vestlandet.

– Båten kommer fra Sverige og har vært ute på havet i rundt to døgn for å prøve å komme seg inn til et land og søke asyl, sier redningsleder Owe Frøland til Fædrelandsvennen.

Mannen snakket lite engelsk og dårlig svensk. Han hadde heller ikke noe pass, kun en kopi av et pass som han skulle vise politiet, skriver NRK. Frøland ønsker ikke å oppgi alder eller nasjonalitet på mannen.

– Dette er en spesiell sak. Det er Ikke normalt i norske farvann at noen dukker opp i et sånt fartøy og ber om asyl, sier han til NRK.

En redningsskøyte og en politibåt rykket ut for å møte frakteskipet, og mannen ble tatt om bord i redningsskøyta «Inge Steensland».

Han ble ført i land like før klokken 23 fredag og er klarert av helse. Mannen innbringes etter utlendingsloven, opplyser Agder politidistrikt på Twitter.