Hikaru Nakamura.
Hikaru Nakamura. Foto: Carina Johansen

Nakamura til finale i Carlsens turnering

Hikaru Nakamura (32) vant en intens semifinaleduell med Fabiano Caruana (27).

I lørdagens semifinale, som sendes på TV 2 Sport 2 og Sumo fra kl. 15.30, møter Magnus Carlsen Ding Liren. Går han videre til finalen i sin egen onlineturnering, møter han Nakamura – en spiller han har et overtak på.

– Hvis Magnus vinner sin semifinale, får vi den beste finalen vi kan få, sa TV 2s sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

De to første partiene fredag kveld endte med remis, før Nakamura vant det tredje etter en tabbe som Magnus Carlsen på Twitter kalte «uforklarlig».

Med hvite brikker kunne Nakamura safe inn seier i siste parti, men Caruana slo brutalt tilbake og sikret seg lynsjakk-omspill.

Der snublet han i første parti og tapte. Dermed var Caruana på ny i en situasjon der han måtte vinne. Det gikk ikke, slik at Nakamura sikret seg finaleplassen og en god sjanse til å vinne den lukrative førstepremien.

– Jeg spilte tre gode partier, men nervene sviktet meg i det fjerde, og det gjorde de igjen i omspillet. Der var jeg veldig heldig som vant, sa Nakamura til chess24.com.

– I det første lynsjakkpartiet spilte jeg det dårligste jeg har gjort i turneringen. Jeg hadde en vakker posisjon etter åpningen, men rotet den bort, og Fabiano hadde alle sjanser til å avgjøre før det tårntrekket.

– Det var to lynsjakkpartier der det skjedde mye. Caruana hadde muligheten til å vinne. Det var to svingende partier, men det ble en favorittseier til slutt. Nakamura er bedre i lynsjakk, sa Hans Olav Lahlum.