STORTAP: Magnus Carlsen tapte stort.
STORTAP: Magnus Carlsen tapte stort. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Carlsen tapte så det sang mot kineseren Ding

Magnus Carlsen (29) tapte tre av fire partier mot Ding Liren og gikk glipp av 1.-plassen i gruppespillet i sin egen onlineturnering. Likevel venter Ding i semien.

Magnus Carlsen tapte med svart i det første hurtigsjakkpartiet mot Ding, men slo tilbake med hvite brikker i det neste. Deretter vant Ding igjen med hvitt i det tredje partiet, før Ding igjen vant det siste partiet. 3-1-seieren til Ding over Carlsen var overbevisende.

Både Carlsen og Ding var klare for semifinalene før torsdagens kamper i Magnus Carlsen Invitational. Slik sett var ikke partiet avgjørende for noen av dem.

Ding og Carlsen ender som nummer to og tre i gruppespillet og møter dermed hverandre igjen i lørdagens semifinale.

I den første finalen fredag møter gruppespillsvinneren Hikaru Nakamura og 4.-plasserte Fabiano Caruana.

– Jeg har det fint, selv om det ikke gikk som planlagt. Jeg kom greit ut i alle de fire partiene, men så spilte jeg dårlig og gjorde en konkret «bukk» i alle de tre partiene jeg tapte, sa Carlsen i intervjuet med TV 2 etter kampen mot Ding.

Carlsen sa dette om semifinalen før det ble kjent hvem motstanderen ble.

– Jeg hadde og har en klar oppfatning om hvem jeg helst vil møte i semifinalen. Uansett mot hvem det blir så burde jeg ha gode sjanser.

Carlsen innrømmet at det hadde vært litt både og hittil i turneringen. Han vant overbevisende i de fire første kampene. Så tapte han kamp, seiret i nummer seks og tapte igjen torsdag.

– Nå er det beinseriøst. Det blir et annet tenningsnivå. Fra nå av får dere nok se meg fra en helt annen side, sa Carlsen med et lurt glis i TV 2s intervju.

Finalen spilles søndag.

(©NTB)