FORBUD: Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja vil fortsatt forby store arrangementer og har støtte i folket.
FORBUD: Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja vil fortsatt forby store arrangementer og har støtte i folket. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

FERSK TV 2-MÅLING:

Folket støtter forbud mot store arrangementer

Regjeringen fastholder forbudet mot store arrangementer og har solid støtte i folket.

Om en uke blir det lov å samle 50 mennesker på offentlig sted.

– Det er viktig at råd om avstand og smittevern kan følges. Arrangementer uten en ansvarlig arrangør er ikke tillatt, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse torsdag.

Regjeringen har valgt å fastholde forbudet mot store arrangementer. Å samle mener enn 500 mennesker blir tidligst tillatt 1. september.

Støtte i folket

En fersk måling Kantar denne uken har laget for TV 2 viser at forbudet mot store arrangementer har solid støtte i befolkningen.

Hele 85,6 prosent av de spurte mener det er riktig å forby arrangementer med over 500 mennesker frem til 1. september, mens bare 9,1 prosent svarer at det er galt., 5,3 prosent er usikre på spørsmålet.

– Ikke økonomisk forsvarlig

Virke mener antallet regjeringen har valgt å tillate på arrangementer er for lavt og skulle gjerne sett at regjeringen åpnet opp mer.

– Det vil ikke være økonomisk forsvarlig å gjennomføre arrangementer med inntil femti personer, som kinovisninger, konserter og teater, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Om målingen

Målingen er laget av Kantar for TV 2 med intervju av 988 personer i tidsrommet 27. - 29. april. Spørsmålet som er stilt: «Er det riktig eller galt å forby arrangementer med over 500 mennesker frem til 1. september?»