DELT: Nordmenn er delt i synet på om Nicolai Tangen bør bli sjef for oljefondet.
DELT: Nordmenn er delt i synet på om Nicolai Tangen bør bli sjef for oljefondet. Foto: TV 2

TV 2-MÅLING:

Folket delt i synet på om Tangen bør bli oljefondsjef

Det er omtrent like mange som mener Nicolai Tangen blør tiltre som sjef for oljefondet, som mener at ha ikke bør gjøre det. Svært mange er usikre, viser fersk TV 2-måling.

Torsdag forsvarte hovedstyret i Norges Bank ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet, og kalte det et riktig valg.

Representantskapet, som er kontrollorgan for Norges Bank, skal ha et nytt møte om den omstridte ansettelsen 6. mai.

– Det er mange og kompliserte problemstillinger. Vi skal jobbe videre med materialet og skal ha et nytt møte neste onsdag, sier leder Julie Brodtkorb (H).

En fersk måling Kantar har laget for TV 2 viser at folket er delt i synet på om Tangen nå bør tiltre som sjef for oljefondet.

30,3 prosent prosent av de spurte svarer ja på spørsmålet, mens 32,4 prosent svarer nei. Hele 37,3 prosent er usikre.

Det er en klart høyere andel menn som mener han bør tiltre, mens kvinnene i større grad er usikre. Også mange av de unge er usikre på spørsmålet.

Det er bare blant Høyres velgere det er en høyere andel som mener Tangen bør tiltre, enn som mener at han ikke bør gjøre det.

SV har vært svært kritiske til ansettelsen av Tangen, men det er en like stor andel SV-velgere som mener han bør tiltre, som svarer nei.

Om målingen

Målingen er laget av Kantar for TV 2 med intervju av 988 personer i tidsrommet 27. - 29. april. Spørsmålet som er stilt: «Bør Nicolai Tangen nå tiltre som sjef for oljefondet?»