KLAR TALE: Storbritannias tidligere statsminister Theresa May (t.v) sammen med Liverpools ordfører Joe Anderson.
KLAR TALE: Storbritannias tidligere statsminister Theresa May (t.v) sammen med Liverpools ordfører Joe Anderson. Foto: Paul Ellis

Liverpools ordfører ber om at Premier League avlyses

Ordfører Joe Anderson ber om at Premier League stoppes. Nå får svar på tiltale fra serieleder Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool jager som kjent sin første ligatittel på 30 år og ledet Premier League med 25 poeng foran Manchester City før seriespillet ble midlertidig stoppet på grunn av den vedvarende koronapandemien. Både Liverpool og Premier League håper at serien kan starte opp igjen 8. juni.

Men forslaget om å fullføre Premier League støttes ikke av Liverpools ordfører, Joe Anderson.

Han mener at Premier League ikke bør starte opp igjen i den nåværende situasjonen. Liverpools ordfører frykter hva som vil skje utenfor Anfield om Liverpool skulle vinne tittelen, skriver Liverpool.no.

– Selv om det er bak lukkede dører, vil det være mange tusen folk som vil dukket opp utenfor Anfield. Det er ikke mange som vil respektert det vi hadde sagt, og holdt seg borte fra banen. Mange ville kommet for å feire, så jeg synes ikke det bør starte opp igjen, sier han til BBC.

Ordfører Joe Anderson tror ikke det blir noen særlig forskjell om kampene spilles på nøytral bane.

– Selv da tror jeg mange vil møte opp på Anfield for å feire, og jeg forstår politiets bekymring rundt det. Så dette byr på problemer for oss, uttaler han.

– Jeg tror det vil bli svært vanskelig for politiet å holde folk fra hverandre og opprettholde den sosiale distanseringen om mange møtte opp for å feire utenfor Anfield. Det hele kan bli en farse, slår ordføreren fast.

– Det handler ikke om Liverpool
Anderson understreker at oppfordringen om å avlyse sesongen ikke handler utelukkende om Liverpools supportere.

– Dette handler ikke om Liverpool - de har helt klart vunnet ligaen - og det fortjener de. Liverpool må bli kronet til seriemester. Det som det handler om er helse og sørge for sikkerheten til folk. Jeg mener derfor fotballen bør komme i andre rekke når det gjelder dette, konkluderer Liverpools ordfører.

Over 300 har mistet livet som en følge av å ha pådratt seg koronaviruset på sykehus i Liverpool, ifølge BBC. Premier League-klubbene vil ha et møte på fredag der de skal diskutere hvordan ligaen kan starte opp igjen.

Får svar på tiltale fra Liverpool
I en pressemelding fra Liverpool opplyser klubben at de er svært skuffet over uttalelsene fra byens ordfører om å avlyse Premier League-sesongen 2019/2020.

– Vi er klar over og skuffet over uttalelse til ordfører Anderson publisert i et intervju i dag. I tillegg til å mangle bevis for slike påstander, vil vi også minne om våre diskusjoner med ordfører Anderson om mulighetene for å spille kamper bak lukkede dører, der konklusjonen var at det er viktig at næringsdrivende i hele byen fortsetter sitt med sitt engasjement og samarbeid, heter det fra fra klubben i en pressemeldingen publisert på Liverpools hjemmeside.

– De siste ukene har vi også inngått et samarbeid med supportergrupperinger som har informert oss om deres vilje til å respektere reglene for sosial distansering, poengterer klubben.

PS: Torsdag ble det bekreftet at den franske fotballsesongen 2019/2020 er erklært ferdigspilt, og Paris Saint-Germain er utnevnt til seriemester. Les mer om det her.