
Oslo åpner for alkohol-servering fra 6. mai
Byrådet i Oslo åpner opp for å skjenke alkohol om seks dager.
Byrådet i Oslo har besluttet å oppheve skjenkeforbudet i hovedstaden. Om seks dager kan hovedstadens innbyggere få servert alkohol igjen.
– Jeg vil takke serveringsbransjen i Oslo for deres viktige bidrag for å hindre smitte og spredning av koronaviruset. Tiltakene vi har satt inn har gitt resultater, og vi har derfor startet en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen i en uttalelse.
Til NRK sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) at det vil bli mulig å skjenke alkohol igjen fra onsdag 6. mai.
Samtidig understreker hun at det vil stilles en rekke krav for å få servere alkohol.
Blant kravene er at man må servere mat dersom man skal kunne servere alkohol. Skjenkestopp er klokken 23.30 og det må stenge klokken 24.
Ølkranene i Oslo ble stengt 21. mars etter at kontroller viste at flere steder ikke klarte å følge smittevernsreglene.
Oslo kommunes krav for alkoholservering:
- Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
- Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
- Bordservering
- Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme husholdning
- Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
- Serverings- og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester
- Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00Fact: Click to add text