Det finnes kun 650 kilo med månestein på jorden.
Det finnes kun 650 kilo med månestein på jorden. Foto: Christie's Images Ltd

Denne kan bli din for 25,7 millioner kroner

En av verdens største månemeteoritter kan nå bli din, men da må du virkelig være raus med sedlene.

Meteoritten verdsettes nemlig til to millioner pund, eller 25,7 millioner norske kroner, skriver Reuters.

Månesteinen veier over 13,5 kilo og antas å ha blitt brutt av fra månens overflate i kollisjon med en asteroide eller komet, før den landet i Sahara-ørkenen.

Steinen antas å være den femte største delen av månen som noen gang har blitt funnet på jorden. Totalt er det funnet 650 kilo månestein på jorden.

– Opplevelsen av å holde en del av en annen verden i hendene dine er noe du aldri glemmer, sier leder for forskning og naturhistorie ved Christie's, James Hyslop til Reuters.

– Det er faktisk en del av månen. Den er omtrent på størrelse med en fotball, men litt mer avlang. Den er større enn hodet ditt, fortsetter Hyslop.

Som mange andre meteoritter ble den oppdaget i Sahara av en anonym person etter å ha reist drøye 384.000 kilometer fra månen til jorden. Forskere kan være sikre på hvor steinen kommer fra ved å sammenligne den med prøver har blitt hentet til jorden av USAs Apollo-oppdrag.

Meteoritter er utrolig sjeldne og kun en av tusen kommer fra månen, noe som gjør dette til et svært sjeldent og attraktivt salgsobjekt.

– Vi forventer stor internasjonal interesse fra naturhistoriske museer. Det er et vakkert trofé for alle som er interesserte i verdensromhistorie og måneoppdagelse, sier Hyslop.