Norsk legemiddelselskap til værs på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs steg onsdag med 1,8 prosent til 771,24 poeng. Vinneren var legemiddelselskapet Bergenbio, som nesten fikk doblet sin børsverdi.

Oslo Børs har vært preget av koronakrisen, men har hatt oppgang den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo Børs har vært preget av koronakrisen, men har hatt oppgang den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Natt til onsdag ble det kjent at medisinen Bemcentinib fra norske Bergenbio er først ut av seks medikamenter som skal testes av britiske myndigheter for effekt mot covid-19.

Da handelen åpnet på Oslo Børs klokka 9 onsdag, gikk Bergenbio-aksjen opp godt over 100 prosent. Da børsen stengte, ble den omsatt for 39,10 kroner, en vekst på 87 prosent i løpet av dagen.

Ifølge E24 er bergenseren Trond Mohn største aksjonær i selskapet, og han har en papirgevinst på over 400 millioner kroner i løpet av dagen. Selskapet var det tredje mest omsatte onsdag.

Høyere oljepris

Den siste uken har hovedindeksen økt med 4,5 prosent, men det er fortsatt et stykke igjen før nedgangen til nå i år – 17,2 prosent – eventuelt er hentet inn.

Energisektoren gikk opp 4,7 prosent onsdag, mens shipping- og sjømatsektoren falt henholdsvis 0,9 og 1,5 prosent.

Mest omsatt onsdag var Equinor, som hadde en oppgang på 3,8 prosent. Så følger DNB som økte 5,1 prosent. Norsk Hydro, som leverte et sterkt bedret resultat onsdag, steg 7,4 prosent. Også Aker BP gjorde det godt med en vekst på 6,9 prosent.

Nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 23,27 dollar fatet, en oppgang på mer enn 11 prosent i løpet av dagen.

Optimisme

CAC 40-indeksen i Paris var i 17-tiden opp 1,9 prosent. DAX 30-indeksen i Frankfurt gikk opp 2,2 prosent og FTSE 100 i London gikk opp 2,5 prosent.

På Wall Street pekte pilene videre oppover. Dow Jones øker 2,3 prosent og S&P 500-indeksen er opp 2,5 prosent etter børsstart. Nasdaq går opp hele 3 prosent.

Nikkei-indeksen sto på stedet hvil onsdag. Hang Seng i Hongkong gikk opp 0,3 prosent