Mann siktet for drapsforsøk etter skyting i Skien

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyting i Skien i midten av april. Totalt er seks personer siktet i saken. Flere av dem skal være tilknyttet et gjengmiljø.

Mannen i 30-årene ble pågrepet i en politiaksjon på en øy i innsjøen Norsjø i Telemark onsdag.

Mannen er siktet for drapsforsøk i forbindelse med skyting ved en privatbolig i Skien 15. april.

– Han er siktet for drapsforsøk fordi vi mener han skjøt for å treffe, sier jourhavende jurist Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett torsdag.

Siktet for grove trusler

De fem andre som er siktet i saken, er siktet for grove trusler med skytevåpen. Alle involverte er menn fra midten av 20-årene til slutten av 30-årene. De er varetektsfengslet.

I 12-tiden onsdag 15. april fikk politiet melding om at skudd var avfyrt ved en privatbolig i Follestad i Skien. Ingen skal ha blitt skadd, og biler ble sett kjørende fra stedet.

– Vi ser på hendelsen som en trefning mellom to grupperinger, en gruppe fra Skien og en fra Oslo, sier Kostveit.

Mannen som ble pågrepet onsdag, tilhører gruppen fra Skien, som består av to personer. Den andre fra Skien, en 27-åring, hadde først status som fornærmet i saken, men hans status er endret til siktet.

Gjengmiljø

– Det kom minst fire biler fra Oslo til Skien som har oppsøkt 27-åringen i hjemmet hans. Vi mener at han som ble pågrepet i dag, kom til adressen, også oppsto det skuddveksling mellom de involverte på stedet, sier jourhavende jurist Kostveit .

– Flere av de involverte er tilknyttet et gjengmiljø, slik vi ser det, sier han.

Mannen som ble pågrepet onsdag, er foreløpig ikke avhørt.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Mange henvendelser

Sør-Øst politidistrikt meldte om politiaksjonen på Twitter onsdag fordi de mottok mange henvendelser hvor det ble observert mye politiaktivitet i området Skien, fra Skien til Ulefoss.

– Det har vært en aksjon hvor målet var å pågripe en bestemt person. Vedkommende ble pågrepet på ei øy ute i Norsjø, meldte politiet på Twitter.

Også et politihelikopter deltok i aksjonen.