Sverige: Mann (22) utenfor risikogruppen døde med koronasmitte

22 år gamle Amin Salayev trodde han var blitt forkjølet. Mandag døde han på intensivavdelingen på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Familien til 22-åringen er i sjokk og fortvilelse. De hevder Amin ikke tilhørte noen av risikogruppene.

– Han ville ikke til sykehus. Han trodde det var en vanlig forkjølelse. Etter en stund skjønte vi at noe ikke stemte, sier hans mor til Aftonbladet.

Amin hadde hodepine, vond hals og feber. Plutselig ble han verre og fikk problemer med å snakke. Da ringte familien etter ambulanse.

Dette var tre uker siden. Amin Salayev lå på sykehuset fram til han døde mandag.

– Vi forstår ikke hvorfor han ble så hardt rammet, sier hans søster, Ramina til den svenske avisen.

Familien takker legene på sykehuset som forsøkte sitt beste for å redde Amin.

Sykehuset har ikke uttalt seg om saken til Aftonbladet. Amin er den yngte personen som har dødd etter å ha blitt smittet med koronaviruset i Sverige.

2355 svensker har så langt omkommet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. En sykepleier i 40-årene ved Karolinska universitetssykehus i Stockholm som testet positivt for korona, døde brått. Dette dødsfallet etterforskes dødsfallet av svensk politi for mistanke om brudd på arbeidsmiljøloven.

Sykepleieren jobbet med koronapasienter ved sykehuset i Huddinge, som er en del av Karolinska. Hun testet positivt for viruset sammen med annet helsepersonell 17. april. Deretter ble hun syk og døde hjemme etter fire dager.

Verneombudet på arbeidsplassen mener at beskyttelsesutstyret på avdelingen ikke oppfylte folkehelsemyndighetenes krav og har anmeldt dødsfallet til politiet.