NY PÅGRIPELSE: En 21 år gammel mann ble i januar drept utenfor Prinsdal grill.
NY PÅGRIPELSE: En 21 år gammel mann ble i januar drept utenfor Prinsdal grill. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Ny pågripelse i Prinsdal-saken – 20-åring drapssiktet

En 20 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter at Halil Kara (21) ble skutt og drept på en parkeringsplass i januar.

Politiet opplyser at 20-åringen ble pågrepet tirsdag. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Politiadvokat Anne Marie Hustad sier til TV 2 at hun ikke har anledning til å kommentere saken før fengslingsmøtet klokken 14 onsdag.

Advokatfullmektig Magnus Torfoss i advokatfirmaet Hasle, som forsvarer siktede i forbindelse med fengslingen, ønsker ikke å si noe om hvordan siktede stiller seg til siktelsen.

Mannen blir onsdag begjært varetektsfengslet av Oslo tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud. Fengslingsmøtet blir avholdt elektronisk.

«Tirsdag 28. april pågrep politiet ytterligere en person i forbindelse med drapssaken i Prinsdal i Oslo. Mannen, som er i 20-årene, er siktet for drap eller medvirkning til drap», skriver politiet i en pressemelding.

Den siktede ble i januar i år dømt for en hendelse på T-banestasjonen på Bogerud i Oslo, som fant sted i juli i fjor. Der gikk siktede mot en politimann med hevet arm i et forsøk på å slå ham. Politimannen ble nødt til å trekke våpen for å hindre 20-åringen. Han ble samtidig dømt for å ha båret et knokejern i beltet sitt.

Fra før er en 18 år gammel mann, to menn på 20 år og en mann på 21 år siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

21-åringen ble skutt av en maskert gjerningsperson. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.