Alexander Kjær er ferdig som generalsekretær i Norges Tennisforbund.
Alexander Kjær er ferdig som generalsekretær i Norges Tennisforbund. Foto: Erik Johansen

Tennistopp trekker seg etter brudd på virusrestriksjonene

Alexander Kjær fratrer sin stilling som generalsekretær i Norges Tennisforbund etter å ha trent i en koronastengt hall, melder NRK.

Kanalen får opplyst fra flere kilder at Kjær har spilt tennis privat sammen med andre personer i riksanlegget Oslo Tennisarena på Hasle selv om hallen var stengt.

Videoer viser også Kjær som kommer ut fra hallen på et tidspunkt der den var stengt og smitteverntiltakene som forbyr organisert idrett var gjeldende.

Alexander Kjær har ikke vært villig til å kommentere saken overfor NRK. Norges Tennisforbund opplyste mandag at han i samråd med styret har besluttet å fratre sin stilling fra 1. mai.

«Etter en prosess om hvordan Norges Tennisforbund skal ledes fremover, har Alexander og styret blitt enige om å skille lag», heter det i en melding fra forbundet.

Forbundspresident Lars Gjerdåker svarer følgende på spørsmål om det stemmer at Kjær var i Oslo Tennisarena mens den var stengt:

– Det stemmer at vi har hatt en prosess i forhold til hva slags aktiviteter som har foregått siden 12. mars, da det var en generell «lockdown» fra myndighetene.