REALITY-DELTAKER: Denne våren har Lasse «Lazz» Jensen vært en av deltakerne i Kompani Lauritzen. Her er han fotografert sammen med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård under innspillingen i fjor høst. Foto: Matti Bernitz/TV 2
REALITY-DELTAKER: Denne våren har Lasse «Lazz» Jensen vært en av deltakerne i Kompani Lauritzen. Her er han fotografert sammen med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård under innspillingen i fjor høst. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Lazz trengte en forandring i livet – redningen fant han i Irland

Kjærligheten brakte Kompani Lauritzen-deltakeren og artisten til Irland.

Lasse Jensen (38), som er bedre kjent under artistnavnet Lazz, har denne våren vært å se i TV 2-realityprogrammet Kompani Lauritzen.

Til vanlig befinner artisten seg langt unna militærleiren på Åndalsnes i Møre og Romsdal. Har har nemlig bosatt seg i den lille landsbyen Kilanerin, utenfor Dublin i Irland.

Det var tilfeldigheter som brakte ham dit.

I 2010 fikk han sitt gjennombrudd som musiker, som halvparten av duoen Staysman & Lazz. I årene som fulgte deltok duoen i Melodi Grand Prix, låtene deres nådde VG-lista, og de spilte utallige konserter.

Men berømmelsen og kjendisstatusen førte også med seg mindre hyggelige sider for Jensen sin del.

– Jeg ville flytte fra Fredrikstad, fordi folk som jeg ikke kjente begynte å ringe på døra mi. Både barn og voksne kom på døra for å spørre om en autograf. Det er hyggelig å møte fans, men jeg synes det er ålreit å kunne ha det privat hjemme, sier han på telefon til TV 2.

Giftermål og barn

Han bestemte seg for at han trengte en forandring i livet. Han ville flytte utenlands, uansett om det var til ferieleiligheten i Spania, til Thailand eller et annet land.

Så reiste han på en ferietur med noen venner til Gran Canaria, og der møtte han en person som var løsningen på alt.

– Jeg og noen venner satt på en bar, og der møtte jeg ei dame. Da klokka ble to på natta og alt stengte, var det bare vi to som satt igjen. Siden den tid har vi vært sammen, sier han.

Dama i baren var irske Martina. Dette var tre år siden, og nå er paret gift. De har blitt foreldre til datteren Isla på ett år, og de har bosatt seg i en liten landsby i Irland.

– Det var kjærligheten som brakte meg hit. Men det var veldig merkelig at jeg traff henne akkurat da, fordi jeg hadde flyttet til et annet sted enn Norge uansett. Noe måtte skje, sier han.

Nå stortrives han med livet i Irland.

– Jeg har aldri hatt det bedre. I Irland er det ingen som kjenner meg, og jeg er ikke kjendis her. Det er veldig deilig. Her kan jeg slappe av med familien og studioet mitt, sier han.

Gir ut Kompani Lauritzen-låt

Artisten har et hjemmestudio, og der produserer han alt av egen musikk. Samarbeidet med artister hjemme i Norge går over nettet.

Denne uka slipper han en låt med metal-prosjektet Kilanerin, og i mai kommer det en låt som han har laget sammen med Kompani Lauritzen-kameratene Håvard Lilleheie (47) og Emil Solli-Tangen (29). Det er ny versjon av 70-talls låten «Dimmetid» av Finn Erlandsen.

– Under innspillingen av Kompani Lauritzen snakket jeg og Håvard om at vi ville lage en låt sammen, og Emil syntes også at det var en kul ide. Tidligere i vår begynte vi innspillingen. Håvard sang inn låten i et studio til en kompis hjemme i Norge, mens Emil spilte det inn i sitt hjemmestudio. Så produserer jeg låten her i Irland. Det er en veldig artig låt, med mye humor og ordentlig trøkk, sier han.

Kompani Lauritzen var Jensens første møte med reality-TV, og han innrømmer at deltakelsen har gitt mersmak.

– Det er morsomt å leve i en slik boble. Den uka jeg var der, føltes som en måned, så det var en merkelig situasjon å være i. Men jeg gjorde ikke den beste jobben der inne, så jeg var litt redd for hvordan jeg ville bli fremstilt på TV. Jeg gruet meg til å se, men det var heldigvis ikke så ille, sier han.

Pendler til Norge

Kornoa-krisen har også rammet Jensens nye hjemland hardt, og han forteller om strenge restriksjoner i Irland for tiden.

– Her får man 25.000 kroner i bot eller fengselsstraff om man bryter portforbudet. Hvis jeg skal på butikken, må jeg ha bevis for hvorfor jeg skal dit, og hvis jeg skal gå en tur, kan jeg ikke gå mer enn to kilometer fra boligen min, sier han.

– Så jeg er «stuck» her, men jeg har det fint. Nå får jeg tid til å lage egen musikk, og jeg får mye tid med datteren min, sier han videre.

Han forteller at han ikke har fått mindre jobb i musikkstudioet under korona-krisen, men spillejobbene er det verre med.

– Jeg produserer musikk hele tiden, og det kommer stadig inn nye jobbtilbud, så jeg er heldig. Men vi har selvfølgelig måttet avlyse mange spillejobber. Staysman & Lazz har de siste ti årene hatt omtrent 100 konserter hvert år, så det er både rart og deilig å ha fri nå. Jeg har ikke hatt det så avslappende på lenge, sier han.

Til vanlig pendler han med fly mellom Irland og Norge hver uke for spillejobber, mens nå får han mye tid med yngstedatteren.

– Jeg er alenepappa tre ganger i uka, når kona er på jobb. Hun er avdelingsleder på et sykehus i Dublin. Isla er heldigvis ingen grinerunge, så jeg klarer det fint. Men hun har nettopp lært seg å gå, så jeg må følge med hele tiden, sier Jensen, som også har ei datter fra et tidligere forhold.

Se Kompani Lauritzen lørdager på TV 2 og TV 2 Sumo.