HADDE FÅTT BESKJED: Ifølge sykehuset hadde alle i bygget, inkludert visepresident Mike Pence, fått beskjeden om hva en skulle bruke for å hindre koronasmitte.
HADDE FÅTT BESKJED: Ifølge sykehuset hadde alle i bygget, inkludert visepresident Mike Pence, fått beskjeden om hva en skulle bruke for å hindre koronasmitte. Foto: Nicholas Pfosi

Ser du hvorfor visepresidentens sykehusbesøk vekker oppsikt?

USAs visepresident var den eneste som ikke fulgte de amerikanske myndighetenes oppfordring.

Tirsdag denne uken besøkte USAs visepresident Mike Pence det ideelle sykehuset The Mayo Clinic i Rochester i delstaten Minnesota.

Samme dag bikket antallet smittede av koronaviruset i USA én million, ifølge oversikten til Johns Hopkins University.

Kun én uten maske

Siden 13. april har sykehuset fulgt myndighetenes anbefaling om å bruke maske, for å forhindre smitte.

– Pasienter og besøkende blir bedt om å ta med noe å dekke til ansiktet med eller sin egen maske. Om en pasient eller besøkende ikke har, så får du en av oss, skriver sykehuset på sine nettsider.

Ifølge CNN var det kun visepresidenten selv som ikke fulgte myndighetens anbefaling da turfølget hans besøkte sykehuset.

– Mayo Clinic informerte visepresidenten om maskeregelen i forkant av hans ankomst i dag, skrev sykehuset i en Twitter-melding som kjapt etterpå ble slettet, skriver flere amerikanske medier.

Ifølge CNN passet visepresidenten på å ikke ta noen av pasientene eller legene han møtte i hendene, og brukte albuen til å hilse på dem han møtte.

Pence leder USAs koronavirusarbeid, og i etterkant av bildene har han fått mye kritikk, skriver CNBC. Ifølge nettstedet ble det observert to andre i bygget uten maske.

– Mayo Clinic har en regel som krever at besøkende bruker maske. Pence ignorerte det. Det er ikke en beslutning jeg vil se hos sjefen for koronatiltaksgruppen, skriver medlem i representantenes hus Sean Maloney, på Twitter.

Visepresidenten har ikke besvart CNNs spørsmål om hvorfor han ikke benyttet maske.

– Jeg ser det ikke helt

Amerikanske myndigheter og landets smittevernsetat anbefalte i tidlig april at alle amerikanere burde vurdere å dekke til ansiktet for å hindre spredning av viruset.

USAs president har ved flere anledninger uttalt at det er frivillig å bruke maske, og uttalt at han ikke er så interessert i å bruke en selv.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det. Å bruke maske når jeg skal hilse på presidenter, statsministere, diktatorer, konger og dronninger – jeg ser det ikke helt, har han tidligere uttalt.