BOMBE: Flere enn 30 mennesker er døde etter at en bombe skjult i en tankbil full av drivstoff eksploderte nord i Syria, opplyser eksilgruppa SOHR.
BOMBE: Flere enn 30 mennesker er døde etter at en bombe skjult i en tankbil full av drivstoff eksploderte nord i Syria, opplyser eksilgruppa SOHR. Foto: AFP / NTB scanpix

Over 30 drept i bilbombeangrep i Nord-Syria

Flere enn 30 mennesker er døde etter at en bombe skjult i en tankbil full av drivstoff eksploderte nord i Syria, opplyser eksilgruppa SOHR.

Angrepet skjedde i en folksom gate i byen Afrin. Over 40 andre ble såret i eksplosjonen.

– Minst 36 mennesker ble drept, de fleste sivile. Men også seks tyrkisk-støttede opprørskrigere ble drept, sier Rami Abdulrahman, leder for Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, men tyrkiske myndigheter anklager den kurdiske YPG-militsen for å stå bak.

Afrin kontrolleres av tyrkiskstøttet syriske militsgrupper.

(NTB)

ANKLAGER: Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, men tyrkiske myndigheter anklager den kurdiske YPG-militsen for å stå bak.
ANKLAGER: Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, men tyrkiske myndigheter anklager den kurdiske YPG-militsen for å stå bak. Foto: AFP / NTB scanpix