SENTRAL: Ifølge VG kan ektepakten være sentralt i politiets etterforskning i saken, og det skal ha vært et tema i etterforskningen om Anne-Elisabeth Hagen ville skilles, og dermed utfordre ektepakten.
SENTRAL: Ifølge VG kan ektepakten være sentralt i politiets etterforskning i saken, og det skal ha vært et tema i etterforskningen om Anne-Elisabeth Hagen ville skilles, og dermed utfordre ektepakten.

Ektepakten ville gitt Tom Hagen nesten alle verdiene

Tom Hagen ville sittet igjen med store verdier ved en skilsmisse fra kona Anne-Elisabeth Hagen, ifølge ektepakten.

Paret giftet seg i 1979 og ifølge ektepakten, signert i 1987, eide Tom Hagen hovedvekten av eiendeler og formue som særeie. Alle Hagens firmaer og aksjeposter står i hans navn, skriver NRK , VG og Dagens Næringsliv.

Kona skulle få en hyttetomt i tidligere Biri kommune, 200.000 kroner i gave fra Tom Hagen og en Citroën BX 14 RE, eller bil av tilsvarende standard. Ektepakten ble i 1993 endret slik at også parets enebolig tilhørte Tom Hagens særeie.

Tom Hagen var ifølge Kapital landets 164. rikeste person i fjor, med en formue på 1,9 milliarder kroner.

– Flådd av en domstol

Ifølge advokat Mette Yvonne Larsen er ektepakten så urimelig at hun mener Anne-Elisabeth Hagen ville vunnet fram om hun hadde tatt den til retten, skriver VG.

– Dersom hun har forsøkt å angripe denne ektepakten i forbindelse med at hun ønsket skilsmisse, så ville ektemannen blitt flådd av en domstol, sier Larsen til avisen.

Ifølge VG kan ektepakten være sentralt i politiets etterforskning i saken, og det skal ha vært et tema i etterforskningen om Anne-Elisabeth Hagen ville skilles, og dermed utfordre ektepakten.

– Fremstår som påfallende

Til TV 2 sier Larsen at hun undrer seg over de to ektepaktene som er blitt signert.

– Jeg undret meg særlig over ektepakt nummer to, som innebærer at kvinnen i dette tilfellet gir fra seg boligen til mannen, når det er han som er rik og hun som er ubemidlet. Det fremstår som veldig påfallende, sier hun.

Hun sier at det er mye vanligvis er omvendt, at man gir mer til den som har minst en stund ut i ekteskapet.

– Ville et argument om at hun har muliggjort hans inntekt veie tungt i en rettsak?

– Det er derfor Høyesterett for noen år tilbake avsa husmordommen, altså at husmors innsats hjemme har en pengevardi. Det man kan tenke seg her at hun gitt fra seg noe hun kunne fått tilbake i et søksmål. Nå ser det ut som at det er for sent dessverre, sier Larsen.

Ifølge advokaten er det vanlig å inngå ekteskapsavtaler, spesielt når én av partene har mer enn den andre.

Erkjenner ikke straffskyld

Halvannet år etter at Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Lørenskog 31. oktober 2018, gikk politiet tirsdag morgen til pågripelse av ektemannen Tom Hagen. Han er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke funnet.

– Han fastholder med styrke at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Hagens advokat Svein Holden.

(©NTB)