PASS OPP: Lokomotivfører Kristian Aasgård stoppet toget slik at denne familien kunne gå trygt over togsporene tirsdag ettermiddag.
PASS OPP: Lokomotivfører Kristian Aasgård stoppet toget slik at denne familien kunne gå trygt over togsporene tirsdag ettermiddag. Foto: Kristian Aasgård

Gåsefamilie i nød reddet av lokfører

Da en gåsefamilie var på vei over togskinnene på Østfoldbanen tirsdag, tok lokføreren dem under sine vinger.

Tirsdag ettermiddag var familien, på det som ser ut til å bestå av ni medlemmer, på vei over togskinnene mellom Oppegård og Greverud.

– Lokomotivføreren så en gjeng med gjess som var i ferd med å krysse togsporet. Han fikk stoppet toget, gikk ut og geleidet dem over til den andre siden, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til TV 2.

Regiontoget var på vei fra Halden i retning Oslo da togføreren oppdaget familien som var på spasertur.

Det er to spor på strekningen, så toget som var på vei i motsatt retning, måtte også stanses.

PÅ TUR: Toget ble forsinket med 20 minutter som følge av at logomotivføreren reddet denne familien på tur. Foto: Kristian Aasgård
PÅ TUR: Toget ble forsinket med 20 minutter som følge av at logomotivføreren reddet denne familien på tur. Foto: Kristian Aasgård

– Det er godt det går bra av og til, sier Lundeby.

Ifølge Lundeby så lokomotivføreren gjessene på langt hold, slik at det var mulig å stanse toget i tide.

– Det er nok oversiktlig på strekningen, men det var en oppmerksom lokomotivfører og dyrevenn med gode øyne som så dem, sier Vys kommunikasjonssjef.

Togstansen førte til forsinkelser.

– Toget som reddet gjessene, ble 20 minutter forsinket. Det er nok noen forsinkelser fortsatt, men det tar vi igjen, sier Lundeby, som berømmer lokomotivføreren.