Mann forsøkte å kvele hunden sin til døde på åpen gate

En mann i 40-årene er fratatt to hunder etter at han prøvde å drepe den ene foran sjokkerte øyevitner.

Da politiet ankom stedet, lå hunden livløs på bakken, skriver Romerikes blad som først omtalte hendelsen.

Lørdag formiddag fikk politiet telefon om mishandlingen, som fant sted på åpen gate i området Skårer terrasse i Lørenskog.

Ble fratatt hundene

Mannen ble sett kvele hunden sin, mens han hadde en annen i bånd. Ifølge politiet skal det være snakk om en stor hunderase, skriver Romerikes blad.

Etter at politiet ankom stedet, skal hunden senere ha kviknet til.

Mannen ble fratatt begge hundene på stedet, og politiet har opprettet en straffesak mot hundeeieren i 40-årene.

Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt sier til Romerikes blad at mannen skal ha vært ruset under drapsforsøket. Hundene skal etter forholdene ha det bra.

– Må bli slått ned på

Dyrevernorganisasjonen NOAH skriver tirsdag på sin Facebook-side at de har anmeldt hundeeieren. Siri Martinsen, veterinær og leder i organisasjonen, sier til TV 2 at det er en svært grov hendelse.

– Det er viktig at mennesker som utøver grov vold mot dyr ikke får anledning til å ha dyr igjen, og at denne type hendelse blir strengt straffet, sier Martinsen, og fortsetter:

– Oppdagelsesrisikoen for vold mot dyr i private hjem er veldig lav. Det er sjeldent folk utøver den verste volden på åpen gate. Derfor må vi slå ned på det når det faktisk skjer.

Strafferammen for brudd på dyrevernloven er tre år. Martinsen kan likevel bekrefte at den aldri har blitt brukt.

– Selv om vi har hatt saker hvor mange dyr har lidd en grusom skjebne, har straffen aldri blitt tre år. Det er kritikkverdig.