FORSVUNNET: Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant sporløst fra parets hjem i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix / Privat
FORSVUNNET: Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant sporløst fra parets hjem i oktober 2018. Foto: NTB Scanpix / Privat

VG:

Politiet har etterforsket Tom Hagen i hemmelighet siden i fjor sommer

Politiet begynte allerede i fjor sommer en hemmelig etterforskning av Tom Hagen.

Etterforskningen innebar blant annet hemmelige ransakelser og avlytting av ekteparets hjem på Lørenskog, det skriver VG.

Ifølge avisen gikk etterforskningsledelsen med rådgiving og bistand fra Riksadvokaten til retten og fikk tillatelse til å starte hemmelig etterforskning.

Avlyttet fra morgen til kveld

Politiet tok seg inn i huset til Tom Hagen i skjul og installerte avlyttingsutstyr. I månedsvis hadde politiet full kontroll på alt Hagen sa da han var hjemme i boligen i Sloraveien.

VG skriver at utstyret var skrudd på fra morgen til kveld, men at utstyret ble skrudd av om natten.

I en politiaksjon tirsdag morgen pågrep politiet Hagen.

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste Øst politidistrikt at Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning på drap av sin kone Anne-Elisabeth Hagen.

Ny fase

Siktelsen markerer at saken nå går over i en ny fase. Selv om Tom Hagen har status som siktet er saken fortsatt under etterforskning.

– Det er flere ubesvarte spørsmål som politiet kommer til å jobbe videre med, sier politimester Ida Melbo Øystese.

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke flere pågripelser i saken, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson.

Politiinspektør Tommy Brøske opplyste på pressekonferansen at Anne-Elisabeth Hagen fortsatt ikke er funnet.

Styrket hypotese

I arbeidet med å avklare hva som har skjedd er det jobbet ut i fra fire ulike hendelsesforløp. Hypotesen om at Hagen er utsatt for straffbar handling ble styrket tidlig i etterforskningen.

– Slik saken står nå mener vi det er svært lite sannsynlig at hun er utsatt for ulykke eller sykdom og at hun har forsvunnet frivillig eller tatt sitt eget liv, sier Brøske.

Tom Hagen vil fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag. Politiet vil begjære fengsling i fire uker.