SPERRET AV: Politiet har sperret av ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar.
SPERRET AV: Politiet har sperret av ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar. Foto: Kenneth Fossheim, TV 2

Lørenskog-forsvinningen:

Har kjent Tom Hagen i 30 år: – Veldig merkelig

LØRENSKOG (TV 2): Tirsdag morgen ble Anne Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen (70) pågrepet i en politiaksjon på Lørenskog.

Pågripelsen skjedde i Nordahls Grieg vei, som ligger en kilometer fra ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar.

Da han ble pågrepet var Tom Hagen på vei til arbeidsplassen Futurum.

Stanset trafikken

Politiet sperret veien med flere biler, og de stanset trafikken i begge retninger, før de raskt kjørte avgårde. Etterpå sto Hagens bil tom igjen i veikanten.

Ekteparets bolig i Sloraveien er sperret av, og politiet holder vakt utenfor. Krimteknikere og hunder har undersøkt eiendommen.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste politiet at Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Han fremstilles for varetekt onsdag.

Politiet påpekte at de fortsatt ikke har funnet Anne Elisabeth, men at dette har en høy prioritet.

– Dramatisk vending

TV 2 har snakket med én av ekteparets nærmeste naboer. Mannen, som ønsker å være anonym, sier naboene hele veien har vært opptatt av å være sindige.

– At han er pågrepet betyr ikke at han er skyldig. Det er først når noen er dømt at vi kan trekke konklusjoner, og Tom Hagen må ha et ordentlig forsvar, sier naboen.

Naboen understreker likevel at saken nå har tatt en ny og dramatisk vending.

– Det er fortsatt mye arbeid som skal gjøres, og det er en lang vei til en eventuell rettssak. Men bare det faktum at han er pågrepet er en stor tragedie, sier han.

– Sjokkerende

TV 2 har også vært i kontakt med Magnus Nerbye. Han er daglig leder i Tom Hagens største selskap Elkraft, og har kjent ekteparet i 30 år.

– Man er alltid uforberedt på en slik nyheter, men det var rett og slett sjokkerende, sier Nerbye.

Nerbye sier videre at han har hatt et godt forhold til Hagen, og at de er venner. Han ønsker imidlertid ikke si noe om når han sist var i kontakt med den nå siktede 70-åringen.

– Jeg vet akkurat like lite som dere. Men hele saken fra a til å har fortonet seg veldig merkelig på mange måter. Da jeg våknet i dag trodde jeg ikke at dette skulle være dagens tema, sier han.

Endret hypotese

Anne Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra ekteparets hjem 31. oktober 2018. Politiet holdt etterforskningen skjult i ti uker, før de 9. januar opplyste på en pressekonferanse at de sto overfor en kidnapping med mulig økonomisk motiv.

Politiet har i senere ettertid endret hovedhypotese, og de mener nå at Anne Elisabeth Hagen er drept.

Tom Hagen har bedt om at familiens bistandsadvokat Svein Holden nå tar rollen som hans forsvarer. Holden har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser, men sier til Dagbladet at han er åpen for å forsvare den nå drapssiktede 70-åringen.

– Jeg ble orientert om utviklingen av politiet i dag morges. Jeg har sittet i rettsmøte frem til nå, så skal ta en prat med min klient, sier Holden til avisen.

Den erfarne advokaten sier videre at de har vurdert den advokatetiske siden av dette, men at de har kommet frem til at det ikke er noe i veien for at han kan ta på seg dette oppdraget.