SOHR: Syv drept i israelsk angrep i Syria

Det syriske luftforsvaret har skutt ned flere israelske raketter avfyrt i et luftangrep mot mål nær Damaskus, hevder det statlig syriske nyhetsbyrået SANA. Ifølge SOHR er flere personer drept i angrepet.

Hva som var målet for angrepet, blir ikke nevnt. Hendelsen fant sted like før daggry mandag.

Siden starten av krigen i Syria i 2011, har Israel gjennomført hundrevis av angrep i landet. Både regjeringsstyrker og iranske allierte har blitt rammet, i tillegg til krigere fra den libanesiske gruppen Hizbollah.

Syv drept

I alt sju personer ble drept i israelske rakettangrep mot Syria tidlig mandag morgen, og tre av dem var sivile, ifølge en eksilgruppe.

Statlige syriske medier har tidligere meldt at tre sivile var blant de drepte, og nå rapporterer også Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) det samme.

I tillegg ble fire iranske militssoldater drept, ifølge gruppen, som baserer seg på et bredt kildenettverk inne i Syria.

De sivile ofrene skal ha blitt drept da splinter traff husene deres i provinsen Reef Dimashq. Gruppen kan ikke fastslå om splintene kom fra de israelske rakettene eller fra raketter som det syriske forsvaret avfyrte for å stanse det israelske angrepet.

Syrias offisielle nyhetsbyrå Sana har meldt at en av de drepte var et barn. Ytterligere fire sivile skal ha blitt såret.

Avfyrt fra libanesisk luftrom

Rakettene ble avfyrt fra libanesisk territorium like før daggry mandag, ifølge Sana.

Ifølge SOHR var de israelske rakettene rettet mot stillingene til iranske styrker og den libanesiske militsgruppen Hizbollah i ørkenen ved byen Palmyra sør for Damaskus.

Siden starten av krigen i Syria i 2011 har Israel gjennomført hundrevis av angrep i landet.

Israel kommenterer vanligvis ikke meldinger om at de har angrepet mål i Syria, og heller ikke denne gangen vil en israelsk talsmann kommentere opplysningene fra syriske myndigheter.