OSLO: Politiet i Nedre Kalbakkvei etter melding om at en person er skadet med stikkskader i kroppen.
OSLO: Politiet i Nedre Kalbakkvei etter melding om at en person er skadet med stikkskader i kroppen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Mann funnet med stikkskader i Oslo

Mannen i slutten av tenårene ble funnet på Kalbakken i Oslo, og er alvorlig skadd. En mann er pågrepet av politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen fra AMK klokken 21.01 søndag kveld.

Mannen ble funnet utenfor en dagligvarebutikk, og er nå fraktet til sykehuset med alvorlige skader.

Den fornærmede har flere stikkskader i kroppen.

– Fulgte blodsporet

– Vi fulgte blodsporet fra der fornærmede ble funnet til en leilighet, hvor vi påtreffer en person som vi knytter til hendelsen, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til TV 2.

Til NTB opplyser krimleder Anne Tveit ved krimvakta i Oslo natt til mandag at tilstanden til den skadde er alvorlig, men at det trolig går bra med han.

Den pågrepne mannen er i midten av 40-årene, og har en relasjon til den fornærmede. Politiet har utelukket at de to har noen familiær relasjon.

– Vi er sikre på at mannen vi har pågrepet er gjerningspersonen. Han skal avhøres så snart det lar seg gjøre, sier operasjonslederen, som opplyser om at den skadde mannen ikke er avhørt.

Ikke avhørt

Det er ikke avklart hva som har blitt brukt for å påføre stikkskadene på den fornærmede. Leiligheten er sperret av.

Politiet har avhørt vitner på stedet, men ingen skal ha sett selve hendelsen. Det blir jobbet med å hente ut videoovervåking, og det har vært uklart hvor selve hendelsen har funnet sted, om det har skjedd i leiligheten til den pågrepne eller utenfor.

Krimleder Tveit opplyser natt til mandag at den pågrepne mannen ikke er formelt avhørt.

– Vi samler informasjon og så får vi se hva som skjer videre mandag. Vi vil nå ferdigstille rapportskrivingen, etter det skal planen videre legges, sier hun.

Det er også uklart om det er en kniv som er benyttet. Mannen som er skadd, har flere stikkskader i kroppen som er forenlig med en spiss gjenstand, ifølge politiet.

Den pågrepne er kjent for politiet fra før. Politiet har ikke opplysninger om at flere personer var involvert.