FØLER PÅ SORGEN: Graham Potter har mistet begge sine foreldre i løpet av det siste året. Koronakrisen gjør at Brighton-manageren kjenner ekstra på sorgen.
FØLER PÅ SORGEN: Graham Potter har mistet begge sine foreldre i løpet av det siste året. Koronakrisen gjør at Brighton-manageren kjenner ekstra på sorgen. Foto: Justin Tallis

PL-manageren blir ukomfortabel av å snakke om fotball

Graham Potter (44) er kritisk til all snakket om når Premier League-sesongen skal gjenopptas.

Det har gått langt over én måned siden det sist ble spilt Premier League. Siden har det blir diskutert og skrevet artikler kontinuerlig om når fotballen kan begynne å rulle igjen.

The Telegraph melder i helgen at Premier League kan bli satt i gang i starten av juni med kamper på noen få utvalgte arenaer.

Brighton-manager Graham Potter er åpen om at han finner det ukomfortabelt å snakke om fotball når England rammes av korona.

– Vi snakker om fotball samtidig som nærmere 20.000 mennesker har dødd av viruset, sier Potter til klubbens nettsider.

– Vi ønsker å snakke om fotball og når vi kan begynne å spille igjen, men i denne forferdelige situasjonen går liv tapt og folk får ikke holde hendene til sine kjære når de dør. Det er det vi må tenke på når vi vurderer hva som er veien videre, sier Brighton-manageren.

Graham Potter mener Storbritannia er langt bak andre land når det kommer til testing, og at de derfor ikke kan kopiere planene til andre store ligaer.

Han mener det er feil at fotballspillere skal bli prioritert i testingen av viruset.

– Jeg tror ikke spillerne ville vært komfortable hvis de får testet seg, mens nøkkelpersoner og helsevesenet ikke får tilstrekkelig testing, sier Potter.

Potter har mistet begge sine foreldre i løpet av det siste året. Det gjør at han føler ekstra mye på sorgen i koronakrisen.

– Mange får ikke engang holde sine kjære i hånden når de går bort. Det er hjerteskjærende, sier den tidligere Östersund-treneren.

Med ni kamper igjen ligger Brighton på 15. plass i Premier League.