SJOKK: Omar Elabdellaoui er kaptein for den greske storklubben som nå risikerer nedrykk.
SJOKK: Omar Elabdellaoui er kaptein for den greske storklubben som nå risikerer nedrykk. Foto: Louisa Gouliamaki

Mistanker om kampfiksing ryster gresk fotball - risikerer å bli kastet ut av ligaen

Ifølge greske medier etterforskes Olympiakos for kampfiksing.

Den greske storklubben Olympiakos står overfor en omfattende etterforskning etter at mistanker om kampfiksing ble gjenopptatt.

Ifølge den italienske sportsavisen Corriere Dello Sport, som viser til den greske avisen SDNA, er det en kamp fra 2015-sesongen mot klubben Atromitos som blir etterforsket.

Det er Elliniki Podoferiki Omospondia (EPO) som etterforsker saken. EPO er særforbundet for fotball i Hellas og landets øverste organ for fotball.

Olympiakos har 44 seriemesterskap og 27 titler i den hjemlige cupen. Dersom rapportene fra Hellas viser seg å stemme, risikerer klubben å bli kastet ut av toppserien.

Olympiakos-eier Evangelos Marinakis risikerer 2,5 millioner euro i bot, samt livsvarig utestengelse fra all fotball. Marinakis eier også den engelske klubben Nottingham Forest.

Rundt et dusin mennesker skal være blant de mistenkte, blant dem trenere og dommere.

Kampen ble etterforsket i 2015, da var 15 personer i de to klubbene anklaget for kampfiksing, men saken ble henlagt.

Men etter at det nylig ble satt i gang en ny etterforskning skal det ha dukket opp nye mistanker mot klubbene og Marinakis.

Greske medier skriver også at flere kamper kommer til å bli sett nærmere på.

Før koronakrisen satte en stopper for all fotball var Olympiakos i rute til å vinne ligaen. Etter å ha slått ut Arsenal er de også i åttendedelsfinalen i Europa League mot Wolverhampton, den første kampen endte 1-1.