Landslagssøstrenes redning: Stupebrett i egen hage

Lina og Elma Galaasen Lund tok saken i egne hender.

– En av de første satsene jeg skulle gjøre, så landet jeg der borte, sier Lina Galaasen Lund og titter bort i skråing i hagen.

Det er nemlig ikke en helt normal plass familien Galaasen Lund har valgt å montere et stupebrett.

Men er ønsket stort nok er det meste mulig: Brettet er nemlig blitt stupemiljøets løsning i koronatiden der svømmehallene holder stengt.

– Siden alle svømmehaller er stengt, så er jo dette den eneste stupe-relaterte treningen vi får gjort. Vi bruker jo trampolinen i tillegg, men dette brettet er absolutt til stor hjelp, sier Lina Galaasen Lund.

Hun og søsteren, som representerer Bærum Stupklubb, er begge på landslaget i stuping.

Stupebrettet i hagen ble først omtalt i Budstikka.

Svømmeklubbens samlingspunkt

Riktig nok kom brettet på plass allerede for tre år siden. Den gang brukte søstrene tre uker på å støpe moment, montere stupebrettet og få på plass tjukkasene slik at treningshverdagen kan fullføres i hagen.

I år har brettet virkelig kommet til sin rett.

– Nå får vi jo stadig besøk av folk fra svømmeklubben. De kjører treningsøktene sine her, sier forteller Lina Galaasen Lund.

Selv om de gjerne skulle trent i vann, er det ikke helt unormalt å trene på land. Den type trening benyttes ofte til vanlig for å få mengde.

– Jeg tenker at den tiden vi er inne i nå er en fin tid til å skaffe seg bedre fysiske egenskaper. Det handler om å se muligheter i stedet for begrensninger, sier Elma Galaasen Lund.

Skal flytte til Hawaii

Hun er inne i en viktig treningsperiode. 19-åringens plan er å flytte til Hawaii for å kombinere stupetreningen med studier når samfunnet normaliserer seg.

– Jeg har jo holdt på med dette i ti år nå, så det er blitt en veldig stor del av livet vårt. Alt av ferier, helger og hverdager går jo med på det. Så jeg har lyst å se hvor god jeg kan bli, sier Elma Galaasen Lund.

Her hjemme er søstrene i Norgestoppen. Men miljøet er ikke det største.

– Det hadde jo vært gøy å se hvor høyt opp man kunne gjort det utenfor Norge, men miljøene der er helt annerledes enn i Norge, sier Lina Galaasen Lund.

Uansett er det liten tvil om at søstrene koser seg med idretten.

– Du blir jo litt avhengig av det her. Du får adrenalin og mestringsfølelse, sier Lina Galaasen Lund.